Ο Τσίπρας στις 10:00 το πρωί της Τρίτης ανοίγει την αυλαία της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Τσίπρας στις 10:00 το πρωί της Τρίτης ανοίγει την αυλαία της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναφορικά με τον προγραμματισμό της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια για το αίτημα του πρωθυπουργού για επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί με τοποθέτηση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομιλίες όσων πολιτικών αρχηγών θελήσουν να πάρουν το λόγο. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε 4 κύκλους ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος. Συνολικά, αναμένεται να μιλήσουν 60 βουλευτές συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών αρχηγών. Η συζήτηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης όταν και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την τεταμένη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η ΝΔ αρχικά ζήτησε να εξαντληθεί η τριήμερη διαδικασία προκειμένου να γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό, αφού όλα τα κόμματα ομοφώνησαν στο να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας σε σχέση με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναβάλλεται και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter