Ο Τσίπρας ξετινάζει τον Γκονθάλεθ Πονς που στήριξε Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Ο Τσίπρας ξετινάζει τον Γκονθάλεθ Πονς που στήριξε Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Σε νέο ατόπημα προχώρησαν σήμερα οι σύμμαχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω του ευρωβουλευτή του Λαϊκού Κόμματος, Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς για να λάβουν την «πληρωμένη» απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γκονθάλεθ Πονς, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον φίλο και σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, απένειμε τα εύσημα στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας τα παραμύθια περί «success story» αλλά και υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχασε «πολύτιμο χρόνο» και 100 δισ. ευρώ λόγω του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να παρέμβει… εμμέσως πλην σαφώς στην «προεκλογική εκστρατεία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και να καλέσει την κυβέρνηση να απέχει από τον «λαϊκισμό».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αποστόμωσε τον Γκονθάλεθ Πονς αφού πρώτα διευκρίνισε πως η κυβέρνησή του «πέτυχε εκεί που απέτυχαν τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις»

Του υπενθύμισε επίσης πως «το 2015 η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης με δύο εκατ. ανασφάλιστους πολίτες» ενώ «600.000 άνθρωποι δεν έπαιρναν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Για να προχωρήσει στην πλήρη αποδόμηση του ισχυρισμού της Νέας Δημοκρατίας περί κόστους 100 δισ. του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα:

«Αν υπήρχε όντως τέτοιο κόστος θα είχε αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Το κόστος για την ελληνική οικονομία τα τέσσερα πρώτα χρόνια δήθεν θα κερδίζονταν αν δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Πως; Με την κυβέρνηση Σαμαρά που δεν είχε φθάσει ούτε 0,3% πρωτογενές πλεόνασμα και είχε υπογράψει για 4%; Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Ανακρίβεια δήθεν η Ελλάδα ξόδεψε 40 εκατ. για τις ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στα δικά μας χρόνια ξοδεύτηκαν έξι δισ. ευρώ».

H αντιπαράθεση ωστόσο ξεκίνησε από την τοποθέτηση του Πονς περί αλλαγής του Αλέξη Τσίπρα

«Έρχομαι να απαντήσω στον κ. Γκονθάλεθ, ο οποίος είπε ότι άλλαξα. Δεν ξέρω αν είναι κακό αυτό, κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι και να προσπαθούν να υπερασπιστούν αυτά που δεν είναι υπερασπίσιμα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω να σας θυμίσω ότι σήμερα είναι 11 του Σεπτέμβρη και εκτός από την αποφράδα ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κι άλλη μία μαύρη επέτειος: είναι επέτειος του θανάτου του Σαλβαδόρ Αλιέντε. Λυπάμαι, κύριε Γκονθάλεθ, στην ομιλία σας αναπαράξατε -δεν ξέρω αν το κάνατε συνειδητά ή μη- τη θεωρία των δύο άκρων. Ελπίζω τουλάχιστον να μη θεωρείτε, όπως κάποιοι φίλοι σας ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα, ότι ο δικτάτορας Πινοσέτ εφήρμοσε ενδιαφέρουσες πολιτικές προς αντιγραφή, ιδίως σε ό,τι αφορα στο ασφαλιστικό σύστημα».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας και απαντώντας στον Γκονθάλεθ Πονς είπε: «Μιλήσατε για νεποτισμό και λαϊκισμό. Θα ήθελα να σάς υπενθυμίσω ότι αν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό στην Ελλάδα, δείτε απλά ότι δυστυχώς μια παράταξη που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην Ελλάδα -γιατί θέλω να είμαι δίκαιος- δυστυχώς αρχηγοί στην παράταξη αυτή γίνονται συνήθως τα τέκνα κάποιων πετυχημένων η μη, αλλά προηγούμενων πρωθυπουργών, αυτή είναι η παράδοση στην Ελλάδα», παρατήρησε επίσης.

Το επίμαχο σημείο στο 10:28

(Το ακόλουθο βίντεο περιλαμβάνει όλη την ενδιαφέρουσα δευτερολογία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter