Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον θρυλικό Φέντερερ

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον θρυλικό Φέντερερ

Στα χέρια του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ σταμάτησε η τρελή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ντουμπάι. Ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε κουρασμένος από την τρίωρη υπερπροσπάθεια του χθεσινού ημιτελικού και ηττήθηκε με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 10 λεπτά. 

Ουσιαστικά ο τελικός χάθηκε σε δύο break του Ελβετού, ένα στο ξεκίνημα του αγώνα και ένα στο 4-4 του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς είχε μία ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 5-5 λίγο πριν το τέλος του πρώτου σετ, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το break point που του παρουσιάστηκε. 

Ωστόσο, φεύγει από τα Εμιράτα με 300 πόντους στην ειδική βαθμολογία της ΑΤΡ και με εξασφαλισμένη την είσοδό του στο παγκόσμιο Τop-10, για πρώτη φορά της καριέρας του. Επίσης, έγινε πλουσιότερος κατά 283.880 δολάρια. 

Για τον Φέντερερ, που είχε τη συμπαράσταση των φιλάθλων με εξαίρεση μία χούφτα Έλληνες, αυτός ήταν ο 100ός τίτλος της πολυθρύλητης επαγγελματικής καριέρας του. «Αμφιβάλλω αν ο Στέφανος είχε γεννηθεί όταν κέρδισα τον πρώτο», σχολίασε από το μικρόφωνο του γηπέδου. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς τον είχε νικήσει τον περασμένο μήνα στο Αυστραλιανό Όπεν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter