Ο Τζαβάρας είχε θεσμικές ανησυχίες και η Χριστοδουλοπούλου όρεξη να τις αναλύσει

Ο Τζαβάρας είχε θεσμικές ανησυχίες και η Χριστοδουλοπούλου όρεξη να τις αναλύσει

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για την ΕΡΤ. 

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τζαβάρας, προέβαλλε θεσμικές ενστάσεις ως προς το δικαίωμα του υφυπουργού ΨΗΠΤΕ να πάρει το λόγο, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να του απαντά με τρόπο που έκανε ακόμα και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να «λυθεί» από τα γέλια.

«Άκουσα ότι θα απαντήσει και ο κύριος υφυπουργός;» ρώτησε ο κ. Τζαβάρας την προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Νίκου Παππά. «Έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες της ΕΡΤ ο κ. Κρέτσος…» απάντησε η προεδρεύουσα.

«Εδώ τίθεται θέμα νομιμοποίησης…» προσπάθησε να συνεχίσει ο κ. Τζαβάρας.

«Ναι…» παρενέβη δηκτικά η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Παθητικής να το πω…» ξαναπροσπάθησε να συνεχίσει ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ναι…» ξανά παρενέβη δηκτικά η κ. Χριστοδουλοπούλου, με τον κ. Τζαβάρα να κατηγορεί εν τέλει τον Νίκο Παππά για έλλειμμα γνώσεων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και στρεψοδικία από τα ερωτήματα που τίθενται στο κείμενο της Επερώτησης.

«Δεν νομιμοποιείται ο κύριος υπουργός επειδή δεν έχει αυτήν την αρμοδιότητα. Κακώς του δώσατε το λόγο» επέμεινε σε έντονο ύφος ο κ. Τζαβάρας κατά του υπουργού ΨΗΠΤΕ, προκαλώντας την τύχη του.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, αφού βρήκε τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να απαντήσει στους «λεγκαλισμούς» του κ. Τζαβάρα, του έδωσε πληρωμένη απάντηση.

«Η ΕΡΤ, τι είναι, χειροκίνητη;», ήταν το ερώτημα της κ. Χριστοδουλοπούλου που έκανε μέχρι και τον έτερο βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να σκουντά τον κ. Τζαβάρα από τα γέλια.

Μάλιστα, η προεδρεύουσα το προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας: «Αν φοβάστε τον κύριο Κρέτσο, θα του ζητήσω να είναι πιο ήπιος για να μην σας πληγώσει πολύ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter