Ο Τζανακόπουλος καταρρίπτει το περιβόητο success story του Σαμαρά (Video)

Ο Τζανακόπουλος καταρρίπτει το περιβόητο success story του Σαμαρά (Video)

Στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν το αφήγημα του Αντώνη Σαμαρά περί success story το 2014 και δήθεν εξόδου τα Μνημόνια, κάτι που για τους Σαμαρικούς απέτρεψε η άνοδος στην εξουσία, παρουσίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συνέντευξή που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Σαμαρά και το σημερινό πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αριθμοί που παρουσίασε ο κ. Τζανακόπουλος λένε την αλήθεια όσο και αν αυτό δεν συμφέρει τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, «την περίοδο 2010-2015 ουδέποτε πιάστηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι. Ενώ δίνονταν προβλέψεις για ανάπτυξη της τάξης του +2% με +2,5% καταλήξαμε πχ το 2013 να έχουμε ύφεση -4%».

Επίσης ουδέποτε η τότε κυβέρνηση κατάφερε να πιάσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Ενώ το 2014 ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 1,5% τα έσοδα είχαν αστοχία κατά 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή κατά 3 δις ευρώ. Επομένως η 5η αξιολόγηση απαιτούσε από την τότε κυβέρνηση να πάρει αυτά τα 3 δισ. μέτρα και άλλα 3 δισ. για να πιαστεί ο στόχος του 3% πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015».

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, «η 5η αξιολόγηση δεν έκλεισε και η τρόικα χαρακτήρισε το πρόγραμμα αναντίστρεπτα εκτός πορείας διότι ενώ οι θεσμοί ζητούσαν μέτρα 8 δισ. η ΝΔ με το mail Χαρδούβελη υπόσχονταν 950 εκατ. ευρώ. Και μας λένε τώρα το 2014 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να απογειωθεί».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Τζανακόπουλου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter