Ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε σκάφος αξίας μισού δισ. δολαρίων εν μέσω κρίσης – Χρονιά ρεκόρ το 2021 για την αγορά σκαφών

Ο Τζεφ Μπέζος αγόρασε σκάφος αξίας μισού δισ. δολαρίων εν μέσω κρίσης – Χρονιά ρεκόρ το 2021 για την αγορά σκαφών

Το μέγα-σκάφος του Τζέφος Μπέζος, ιδιοκτήτη της Amazon θα είναι 127 μέτρα και θα του κοστίσει πάνω από 500.000.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη που έχουν κατασκευαστεί στην Ολλανδία, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της Amazon ζούνε είτε στο όριο είτε κάτω από το όριο της φτώχειας.

Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Το σκάφος είναι τόσο μεγάλο… που δεν χωράει το απαιτούμενο, για τον Μπέζος, ελικοδρόμιο. Ο «πολυμήχανος» Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος όμως βρήκε τη λύση, αγοράζοντας και δεύτερο σκάφος ώστε να απαλλάξει την σύζυγο του, πιλότο ελικοπτέρων από ένα δυσβάσταχτο βάρος.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μην γίνει ποτέ σωματείο εργαζομένων στην Amazon έχει δει τον πλούτο του να διπλασιάζεται από το 2017 σπάζοντας το ένα ρεκόρ πλουτισμού μετά το άλλο.

Κι ενώ οι ανισότητες καλπάζουν, η αγορά σκαφών βρυχάται μας ενημερώνει ο Σαμ Τάκερ επικεφαλής ερευνητής του VesselsValue, σε δηλώσεις του στο Bloomberg. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές σκαφών έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η ζήτηση έχει ξεπεράσει την προσφορά. Δεν υπάρχουν καν θέσεις αναμονής για αγορά νέων σκαφών.

Ειδικοί και πωλητές σκαφών αποκάλυψαν στο BBC ότι το 2020 πωλήθηκαν περισσότερα σκάφη από ποτέ, όμως το 2021 θα σπάσει το περσυνό ρεκόρ, αφότου είναι πολύ δημοφιλή στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων.

Για την Τζιβάννα Βιτέλλι, αντιπρόεδρο του Azimut Benetti Group, ο λόγο της αύξησης βρίσκεται στη «μορφή του πλούτου που έχει αλλάξει όχι στον πλούτο αυτόν καθ’ αυτόν (…) υπάρχει μία διαφορά με το 2008 όταν η κρίση ήταν πράγματι έκδηλη» δήλωσε στο Bloomberg.

Με πληροφορίες από: Bloomberg, ΒBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter