Ο Τζήμερος διδάσκει νεοφιλελεύθερο ρατσισμό με αφορμή τον Κουρουμπλή

Ο Τζήμερος διδάσκει νεοφιλελεύθερο ρατσισμό με αφορμή τον Κουρουμπλή

Για μία ακόμη φορά ο «αντιρατσιστής» Θάνος Τζήμερος «διδάσκει» την ηθική και τη λογική του με αφορμή αυτή τη φορά τη μόλυνση του Σαρωνικού.

Αφενός μεν δηλώνει πως «σέβεται την προσωπική αναπηρία κάθε ανθρώπου» αλλά αναρωτιέται πως ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας έκανε αυτοψία, αφού είναι τυφλός.

Το ότι η λέξη «αυτοψία» μπορεί να μην ταυτίζεται απόλυτα με την οπτική επαφή αλλά κυρίως με τη συνάντηση φορέων ώστε να υπάρχει μια «γενική εικόνα» της κατάστασης, δεν περνά από το μυαλό του κυρίου Τζήμερου.

Ούτε πως ο αρμόδιος υπουργός δεν καθαρίζει μόνος του αλλά αποφασίζει και συντονίζει με τους αρμόδιους φορείς, θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό του.

Συνεχίζει όμως ο Θάνος Τζήμερος με τη «θεόπνευστη» λογική του και αναλύει τις λέξεις οι οποίες ωστόσο συχνά λαμβάνουν –με την πάροδο του χρόνου – διαφορετικές σημασίες, ενίοτε χρησιμοποιούνται και μεταφορικά:

«Αυτόπτης σημαίνει κυριολεκτικά “αυτός που βλέπει με τα ίδια του τα μάτια” (από το θέμα οπ- του ορώ)», αναφέρει ο Τζήμερος και συνεχίζει την νεοφιλελεύθερη λογική του, αφού προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένος με τον εαυτό του:

«Άρα δύο τινά ισχύουν. Ή ο Κουρουμπλής δεν είναι τυφλός, εκδοχή που ευχόμαστε να αληθεύει μολονότι εγείρει άλλα θέματα διότι ως τυφλός έκανε πολιτική καριέρα ή είναι και τυφλός και χαζός»…

Ας προσθέσουμε εμείς πως πέραν αυτών υπάρχουν και οι ρατσιστικές πνευματικές αναπηρίες τις οποίες συχνά τις βλέπουμε, όχι με τους αναγκαίους οφθαλμούς, αλλά με τις αισθήσεις μας και με τη ψυχή μας…

Η ανάρτησή του:

Να το ξεκαθαρίσω: σεβόμαστε την προσωπική αναπηρία κάθε ανθρώπου. Σε ανθρώπινο επίπεδο έχουμε κάθε διάθεση να του συμπαρασταθούμε με τον καλύτερο τρόπο, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει. Όμως, μού είναι αδύνατον να αντιληφθώ πώς ένας τυφλός κάνει αυτοψία. Αυτόπτης σημαίνει κυριολεκτικά “αυτός που βλέπει με τα ίδια του τα μάτια” (από το θέμα οπ- του ορώ). Άρα δύο τινά ισχύουν. Ή ο Κουρουμπλής δεν είναι τυφλός, εκδοχή που ευχόμαστε να αληθεύει μολονότι εγείρει άλλα θέματα διότι ως τυφλός έκανε πολιτική καριέρα ή είναι και τυφλός και χαζός. Οπότε πρέπει να επιληφθούν οι προνοιακές δομές, διότι πρόκειται για πολύ επιβαρυμένη περίπτωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter