Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε σύμβουλο του ΚΚΕ (Video) – Τι λέει ο ίδιος

Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε σύμβουλο του ΚΚΕ (Video) – Τι λέει ο ίδιος

Γροθιές έριξε ο Θάνος Τζήμερος στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος και Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής στο Twitter, ο Θάνος Τζήμερος, γρονθοκόπησε στο περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες

Στη συνέχεια με νέο του tweet, ο Γιώργος Καραμέρος ενημερώνει πως το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. “Επικίνδυνος”, συμπληρώνει

Ο ίδιος ο Θάνος Τζήμερος, μιλώντας στο enikos.gr, είπε: «Όπως έχω δηλώσει και άλλη φορά ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι δημόσιος χώρος. Αρνούμαι ένας δημόσιος χώρος να είναι μόνιμο σημείο κομματικών ανακοινώσεων και χώρος αφισοκόλλησης. Σήμερα το απόγευμα, προσερχόμενος στο περιφερειακό Συμβούλιο διαπίστωσα ότι το ΠΑΜΕ είχε κολλήσει και πάλι αφίσες. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και σήμερα τις ξεκόλλησα και τις πέταξα. Μετά από είκοσι λεπτά ενώ καθόμουν στη θέση μου, παρακολουθώντας τη συνεδρίαση ήρθε κάποιος, δεν τον γνωρίζω, και άρχισε να με προπηλακίζει με ύβρεις και χειρονομίες. Στη συνέχεια, ο ένας έγιναν πολλοί και το μπουλούκι από την πλευρά του ΚΚΕ άρχισε να χειρονομεί , να υβρίζει , να σπρώχνει , να απειλεί και να προπηλακίζει” λέει ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργούμε Μαζί”».

«Προσπάθησα να αμυνθώ σπρώχνοντας τους και απωθώντας τους. Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι γρονθοκόπησα κάποια κυρία του Κ.Κ.Ε. Στη συνέχεια σκίζοντάς μου το πουκάμισο και σηκωτό με έσυραν στην έξοδο», κατέληξε ο Θάνος Τζήμερος.

Αργότερα ο Θάνος Τζήμερος μίλησε και στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου δήλωσε: «Όταν μου επιτέθηκαν σηκώθηκα και τους απώθησα. Δεν χαστούκισα και δεν γρονθοκόπησα, την κ. Μπαλού. Σύμβουλος του ΚΚΕ επιτέθηκε να με χτυπήσει» και πρόσθεσε ότι «κάποιος θα πρέπει σε ένα κόμμα που προπαγανδίζει τον φασισμό και τη δικτατορία, οποιαδήποτε δικτατορία, να βάλει τα όριά του. Η αστική δημοκρατία δεν τα έβαλε, με αποτέλεσμα οι πάντες να φοβούνται μην τους δείρουν οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ. Ε όχι λοιπόν, το 3% που εξέλεξε εμένα και τον κ. Ψαραδέλη στην περιφέρεια Αττικής μας εξέλεξε γι’ αυτό που πρεσβεύουμε. Καθαροί χώροι, ευπρεπείς χώροι, όχι δημόσιος χώρος κομματικής ασυδοσίας». Στην κατηγορία ότι γρονθοκόπησε της κ. Μπαλού ο κ. Τζήμερος απάντησε: «και τραμπούκοι και συκοφάντες. Ζητήστε το βίντεο το οποίο καταγράφει τα πάντα».

Η περιφερειακή σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΜΕ Αλεξάνδρα Μπαλού από την πλευρά της χαρακτήρισε τον κ. Τζήμερο «υστερικό φασιστοειδές» και υποστήριξε ότι την «χτύπησε και μια και δύο φορές». «Είναι δειλία να μην το παραδέχεται. Το είδαν όλοι ότι με χτύπησε» δήλωσε.

Ο κ. Τζήμερος «έσκισε για άλλη μια φορά, όπως κάνει πάντα, τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις, διότι στην ουσία είναι εχθρός κάθε λαϊκού αγώνα των εργαζομένων» είπε η κ. Μπαλού και πρόσθεσε «εμείς υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε αυτές τις αφίσες, υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να μιλάμε για την απεργία που έχουμε στις 17 του μήνα. Στην παρέμβασή μας γιατί σκίζει τις αφίσες, έσπρωξε τον συνάδελφο και χτύπησε εμένα και μια και δύο φορές. Το περιφερειακό συμβούλιο απέβαλε γι’ αυτή του την συμπεριφορά τον κ. Τζήμερο».

Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που ο Θάνος Τζήμερος ξεπερνάει τα όρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που φθάνει στο σημείο να χειροδικήσει δημόσια σε εκλεγμένο αντιπρόσωπο και μάλιστα γυναίκα…

Αν και αυτό ίσως δεν θα έπρεπε να μας προκαλέσει εντύπωση, από έναν άνθρωπο που μόλις πριν λίγες ώρες πήγε να κάνει… πολιτική συγκρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα με τον Μανώλη Δουρή, που έχει προτείνει στο παρελθόν να κηρυχθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ και που εξύβρισε τον δολοφονημένο από τη Χρυσή Αυγή, Παύλο Φύσσα…

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Θάνου Τζήμερου εξέδωσε  το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο φασιστοειδές και τη συμπεριφορά του άθλια και θρασύδειλη. Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τζήμερος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μαΐου, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.

«Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» προσθέτει. Παράλληλα, σημειώνει πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε.

Με αφορμή την επίθεση, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».

Άμεση ήταν η αντίδραση και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία δήλωσε:

«Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter