Ο Τζήμερος κρατά «ίσες αποστάσεις» από τους… ναζί

Ο Τζήμερος κρατά «ίσες αποστάσεις» από τους… ναζί

Μία αναμενόμενη και άκρως «διπλωματική» στάση κρατά ο Θάνος Τζήμερος από το ακροδεξιό –νεοναζιστικό κόμμα AfD που μπήκε για πρώτη φορά στη Γερμανική Βουλή.

Ο Θάνος Τζήμερος γνωστός και από την επιστολή του προς την καγκελάριο Μέρκελ όπου στην «εξοχότατη» καγκελάριο έγραφε «Εάν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα: Αφήστε αυτή την χώρα να πάει στην κόλαση» μας ζητά να διαβάσουμε τις θέσεις των νεοναζί και μετά να αποφασίσουμε αν συμφωνούμε ή όχι.

Ο ίδιος με τον τρόπο γραφής του «περιπαίζει» τον όρο «ναζί» σημειώνει πως ούτε επικροτεί ούτε απορρίπτει το πρόγραμμα αλλά είναι σε φάση σχηματισμού γνώμης.

Αναμένουμε με αγωνία τι θα αποφασίσει ο κ. Τζήμερος και θιασώτης της Μέρκελ, σημειώνοντας πως είναι διαφορετικό να γνωρίζεις ακριβώς τις θέσεις των άλλων από το να  στηρίζεις κάθε φασιστικό, ναζιστικό ή ακροδεξιό εφιάλτη.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

Πάταξον μεν, ανάγνωσον δε. Όποιος έχει όρεξη για μελέτη, ιδού το πλήρες πρόγραμμα των… ναζί ξενοφοβικών. Προσοχή: δεν το επικροτώ, ούτε το απορρίπτω, διότι τώρα το διαβάζω. Απλώς λέω ότι πριν σχηματίσεις γνώμη για κάποιον πρέπει να ξέρεις περισσότερα γι’ αυτόν από όσα θα σου πει ο Αυτιάς. Σκεφθείτε πόσοι με αποκαλούν φασίστα διαβάζοντας… χωνί και αλτσαντίρι.

https://www.facebook.com/thanos.tzimeros/posts/1651508041550364?pnref=story

Αντιδράσεις:

Για την ιστορία πάντως κάτω από την ανάρτηση άλλος του γράφει πως «πρόκειται για ένα κεντρο-δεξιό κόμμα, με φανερές διαφορές από το νεοναζιστικό NPD»

Ενώ κάποιος άλλος του θυμίζει:

«Ό,τι πρόγραμμα κι αν έχουν, όταν ο αρχηγός του κόμματος θεωρεί ότι πρέπει να επανεξετασθεί ο ρόλος της Βέρμαχτ και να τιμηθούν οι στρατιώτες της ως γνήσιοι ήρωες, τότε μιλάμε για φασίστες κρυμμένους πίσω από ψεύτικο δεξιούς προφίλ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter