Ο Τζον Μάλκοβιτς ήρθε για να πλανέψει την Αθήνα

Ο Τζον Μάλκοβιτς ήρθε για να πλανέψει την Αθήνα
Συνέντευξη τύπου του ηθοποιού Τζόν Μάλκοβιτς στην Αθήνα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Γοητευτικός, με το μειλίχιο και πάντα αινιγματικό χαμόγελό του, και άκρως σαρκαστικός, μίλησε εχθές στους δημοσιογράφους ο ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παράσταση «The music critic».

Αύριο, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο Τζον Μάλκοβιτς –ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών– θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο το «The music critic» σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του στο project, τον Ρωσογερμανό βιολιστή, συνθέτη, μαέστρο, κωμικό και ηθοποιό Αλεξέι Ιγκούντεσμαν και τον Κορεοβρετανό πιανίστα Hyung-ki Joo.

ΤΖΟΝ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Τι μάθαμε για τον αγαπημένο ηθοποιό εχθές; Ότι δεν δίνει καμία βάση στις κριτικές και δη στις κακές. Εάν είχε ακούσει τους κριτικούς, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα δημιουργώντας την πρώτη του θεατρική ομάδα, δεν θα ήταν σήμερα ηθοποιός. Γέλασε μέχρι δακρύων με τη χειρότερη κριτική που του έχει γίνει ποτέ στην Κωνσταντινούπολη – την οποία μάλιστα θα ακούσουμε και μελοποιημένη στην αυριανή παράσταση! Λυπάται που η κριτική έχει χάσει μέρος του κύρους καθώς έχει «εκδημοκρατιστεί».

Απορεί μάλιστα με το πόσο ελεύθερο χρόνο έχουν και ζηλεύει την επινοητικότητα των χρηστών του ίντερνετ που κριτικάρουν ακατάπαυστα. Από τα τρία του χρόνια θυμάται τον πατέρα του να του λέει ότι κανείς άλλος δεν αποφασίζει για τον ίδιο – ούτε ο δάσκαλος ούτε ο coach του, μόνο ο ίδιος. Έτσι μεγάλωσε και αυτό κάνει μέχρι σήμερα. Δηλώνει σύμφωνος με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα (σήμερα μάλιστα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ακρόπολη). Και μάθαμε ότι η γοητεία που εκπέμπει στη μεγάλη οθόνη πολλαπλασιάζεται διά ζώσης.

Η σημαντική αυτή μετάκληση αποτελεί σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συνέχεια των σπουδαίων μετακλήσεων που πραγματοποιεί από το εξωτερικό (Monica Bellucci, Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, Ηρώδειο 2021 κ.ά.) και της Intershow Productions.

ΤΖΟΝ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Ο Σούμαν «απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη», ενώ ο Μπραμς είναι «ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα» και ο Ντεμπυσσύ είναι «έτσι απλά, άσχημος».

Ο Aleksey Igudesman δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο John Malkovich, με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Malkovich», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο…

Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofiev, Ysaÿe, Kancheli, Piazzolla και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman. Στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον John Malkovich συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο διάσημος πιανίστας Hyung-ki Joo.

ΤΖΟΝ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter