Ο Τζόνσον καλεί την ΕΕ να επιδείξει κοινή λογική στις διαπραγματεύσεις

O Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit εξαρτάται από τους Ευρωπαίους, δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι εναπόκειται στους Ευρωπαίους να επιδείξουν κοινή λογική για να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να αποφευχθεί μια μη συμφωνία την 1η Ιανουαρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο συντηρητικός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι παραμένουν «όλες οι ευκαιρίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας παρά τις επίμονες αποκλίσεις. Εναπόκειται στους φίλους και εταίρους μας να επιδείξουν κοινή λογική».

«Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτό εξαρτάται από τους φίλους μας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στην ΕΕ: «Κατέληξαν με τον Καναδά σε μια συμφωνία του είδους που θέλουμε, γιατί να μην κάνουν μαζί μας; Είμαστε τόσο κοντά, ήμασταν μέλη (της ΕΕ) επί 45 χρόνια. Είναι μέσα στις δυνατότητές μας, αυτό εξαρτάται από αυτούς».

Νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ δήλωσε ότι ανησυχεί γιατί έχει απομείνει πολύ λίγος χρόνος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 15 Οκτωβρίου, προθεσμία που έχει θέσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.