Ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό και αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα – Τι έδειξε η αυτοψία

Ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό και αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα – Τι έδειξε η αυτοψία

Κρούσμα της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται πως ήταν ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζόρτζ Φλόιντ, ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα, με αυτοψία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας ο Φλόιντ είχε διαγνωσθεί θετικός στην COVID-19 ορισμένες εβδομάδες πριν τον θάνατό του. Το 20σέλιδο έγγραφο, σύμφωνα με το «NBCnews», αναφέρει ότι ο Φλόιντ είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό στις 3 Απριλίου στο Ιατρικό Εξεταστικό Κέντρο «Hennepin County».

Επειδή το RNA ιού μπορεί να παραμείνει στο σώμα για εβδομάδες αφότου νοσήσει, όπως αναφέρεται στην αυτοψία, ένα δεύτερο τεστ που έγινε στον Φλόιντ μετά το θάνατό του έδειξε ότι ήταν ασυμπτωματικός, κάτι που σημαίνει πως ο κορονοϊός δεν έπαιξε ρόλο στον θάνατό του. 

Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται  ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του. Η αυτοψία έδειξε επιπλέον ότι ο 46χρονος είχε καρδιακά προβλήματα και ιστορικό υψηλής πίεσης. Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Σύμφωνα με την έκθεση, αιτία θανάτου είναι η «καρδιοπνευμονική ανακοπή», για την οποία δεν υπάρχει αναφορά ότι επήλθε από ασφυξία λόγω της πίεσης που ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός. Αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατό του. Σημειώνεται, μάλιστα, πως το γόνατο του αστυνομικού, πίεζε για πάνω από οκτώ λεπτά τον λαιμό του, αλλά -όπως αναφέρει το πόρισμα- δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter