Ο Βαρουφάκης και ο Κουτσούμπας ως δωροθέτες του Μητσοτάκη

Ο Βαρουφάκης και ο Κουτσούμπας ως δωροθέτες του Μητσοτάκη

Ισχυρή και σημαντική επίδραση στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ έχει το εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα 11 σημεία. Χιλιάδες ψηφοφόρου του ιστορικότερου κόμματος δεν αντιλαμβάνονται την θέση της ηγεσίας που εξομοιώνει το καθεστώς Μητσοτάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενδιαφέρονται πρωτίστως να βελτιώσουν την θέση τους στην παρούσα ζωή και όχι στη μετά θάνατον στην οποία παραπέμπει η πρόταση του ΚΚΕ για κάποιον «σοσιαλιστικό παράδεισο». Δεν αντιλαμβάνονται και δεν πείθονται από την ηγεσία που επαναλαμβάνει το «τι Τσίπρας τι Μητσοτάκης» ότι δηλαδή   ότι είναι το ίδιο πράγμα η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το ξήλωμα του νόμου Χατζηδάκη με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η επαναφορά του σώματος επιθεωρητών εργασίας, η μείωση του ΕΦΚ, η μείωση του ΦΠΑ και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, με μία νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα συνεχίσει και θα εντείνει  όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα που έχει θεσπίσει.

Αυτή ακριβώς η επίδραση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ είναι αυτό που φοβίζει την ηγεσία.  Αυτή είναι η αιτία που ο Κουτσούμπας εντείνει την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν είναι μόνο το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μένος που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη ηγεσία από την εποχή της Παπαρήγα και μετά. Ούτε η εξόντωση της «άλλης αριστεράς» που είναι πιο επικίνδυνη για το κόμμα. Το μένος αυτό εξελίσσεται και παίρνει άλλες διαστάσεις. Ο Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων,  έφτασε στο σημείο να αντιγράψει τον Παπαχρήστο στα «ΝΕΑ» για την «βίλα του Τσίπρα», να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως την χειρότερη όλων, κάνοντας τα στραβά μάτια για το άθλιο καθεστώς Μητσοτάκη αλλά και για τις κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, Παπαδήμου. Όλα αυτά τα «δώρα» του Κουτσούμπα  τα εκμεταλλεύεται δεόντως το Μαξίμου.

Πρέπει να είναι κανείς πολιτικά ανόητος για να μην δει ότι μέσα από αυτό το λυσσαλέο μένος κατά του Τσίπρα, ο Κουτσούμπας προτιμά μία κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά μία προοδευτική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

-Από την άλλη ο Γιάνης με ένα «ν» και με …«ένα χέρι» πρόβαλε την γραμμή Σόιμπλε. Την επαναφορά δηλαδή στη δραχμή με ενδιάμεσο και μεταβατικό στάδιο την «Δήμητρα». Ζητήματα δηλαδή που έχουν λήξει οριστικά από το 2015 και δεν χωρούν σε καμία περίπτωση στο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Παρακολουθώντας την αντίδραση της ΝΔ αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας ότι οι εμμονές αυτές αποτελούν ένα άλλο «δώρο» στον Μητσοτάκή. Ο Τσίπρας να χτυπηθεί με κάθε θυσία. Αυτό είναι το μότο του.

Σε κάθε περίπτωση η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης θα μείνει με τα «δώρα» στο χέρι και οι δωροθέτες του με την πίκρα για την νίκη του Τσίπρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter