Ο Βαρβιτσιώτης επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Documento

Ο Βαρβιτσιώτης επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Documento

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναγκάστηκε να αναλάβει χρέη μπόντιγκαρντ του γιου του πρωθυπουργού. Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον αν. υπουργό Εξωτερικών ότι εμμέσως επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Documento πως προαλειφόταν για αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, αλλά σκόνταψε πάνω στις βλέψεις του εργοδότη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όταν το Documento έφερε στο φως την εσωτερική αλληλογραφία του κ. Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και με αποδέκτη τον Χρήστο Σταϊκούρα, δεν βρήκε λόγια για να απαντήσει στο ρεπορτάζ. Και πώς να το έκανε άλλωστε, αφού ως «μαρκόνης» των εφοπλιστών εκλιπαρούσε τον τότε αν. υπουργό να καταργήσει τις έμμεσες επιβαρύνσεις στους πλοιοκτήτες, οι οποίοι «αντιδρούσαν έντονα» και ο ίδιος ήταν ο αποδέκτης αυτών των παραπόνων.

Διαβάστε σχετικά: SOS από τον… ασυρματιστή των εφοπλιστών

Σήμερα, ο αν. υπουργός Εξωτερικών, σαν πιστός στρατιώτης ή σαν πολιτική μαριονέτα, εξαναγκάστηκε να απαντήσει για το πρωτοσέλιδο θέμα του Dοcumento. Ειδικότερα, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης έχασε τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ εξαιτίας της πελατειακής καραμπόλας που αφετηρία έχει το βόλεμα του γιου του πρωθυπουργού σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού του Ισπανού ευρωβουλευτή, Γκονθάλεθ Πονς. Όλως τυχαίως, το αξίωμα αυτό θα αναλάβει ο εργοδότης του υιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πολιτικά άγνωστο σύμβουλο του πρωθυπουργού, Θανάση Μπακόλα, να τοποθετείται γενικός γραμματέας του ΕΛΚ.

Η απάντηση Βαρβιτσιώτη:

«Το Documento του κ. Βαξεβάνη, έχει εφεύρει διάφορους τρόπους κατά καιρούς για να πλήξει τον πρωθυπουργό. Αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το όνομά μου. Όσα γράφονται περί συναλλαγής αποτελούν μόνο μυθεύματα. Η πολιτική στην παράταξή μας βασίζεται σε αξίες και αρχές. Η ΝΔ θα αποκτήσει για πρώτη φορά τη θέση του γ.γ. του ΕΛΚ. Αυτό αποτελεί μέγιστη αναγνώριση στον ρόλο της ως ένα από τα ισχυρότερα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα και αποτελεί προσωπική επιτυχία του Κυρ. Μητσοτάκη. Σαν στρατιώτης της παράταξης είμαι περήφανος που συνέβαλλα σε αυτό».

Επιβεβαιώνει αντί να διαψεύσει

Καταρχάς, ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι τόσο πιστός στρατιώτης που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην «πληγεί ο πρωθυπουργός». Δικαίωμά του. Ωστόσο, εικάζουμε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με αυτήν την απάντηση. Κι αυτό γιατί ο αν. υπουργός δεν διαψεύδει ότι ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του ΕΛΚ. Τώρα, αν είναι ρουσφέτι ή όχι το βόλεμα του γιου του πρωθυπουργού, αυτό είναι κάτι που δεν χρήζει καν διευκρίνισης. Ειδικά τώρα που ο Ισπανός εργοδότης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παίρνει μέσα από τα χέρια του Μ. Βαρβιτσιώτη τη θέση του αντιπροέδρου.

Και κάτι τελευταίο. Την Παρασκευή το Documento επικοινώνησε με στενούς συνεργάτες του κ. Βαρβιτσιώτη, ζητώντας την εκδοχή του αν. υπουργού για το συγκεκριμένο θέμα. Τότε, οι συνεργάτες του μας υπαγόρευσαν απλά και μόνο ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης «δούλευε και δουλεύει για να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερη η ΝΔ στο ΕΛΚ». Ο λόγος που ο κ. Βαρβιτσιώτης θέλησε να «αδειάσει» δύο φορές τον πρωθυπουργό και μάλιστα μέσω του Documento, είναι ένα δεδομένο που θα πρέπει να τους απασχολήσει σοβαρά.

Το μόνο που κατάφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης με αυτή την απάντηση είναι να αποδείξει ότι δεν ήταν η πηγή της διαρροής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter