Ο Βασίλης Βασιλικός και τα Ιερά Τέρατα του 20ου αιώνα – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο Βασίλης Βασιλικός και τα Ιερά Τέρατα του 20ου αιώνα – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

– Με αφορμή τη μεγάλη απώλεια ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει ανέκδοτες αφηγήσεις του κορυφαίου λογοτέχνη από τη συμπόρευσή του με τους σπουδαίους του ελληνικού πολιτισμού, τον Κούνδουρο, τον Γκάτσο, τον Ελύτη, τον Χατζιδάκι και η σχέση του με τον κινηματογράφο.

Φάκελος: «Γλυπτά του Παρθενώνα»: Εθνικός διασυρμός με υπογραφή Μητσοτάκη

Το χρονικό που οδήγησε τον έλληνα πρωθυπουργό σε αδιέξοδο μετά το αποικιοκρατικής αντίληψης «άδειασμα» από τον Ρίσι Σούνακ, αποτέλεσμα μιας κρυφής ατζέντας που περιελάμβανε, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, συμφωνία δανεισμού. Οι υπόγειες διαβουλεύσεις που τον εξέθεσανΡεπορτάζ της Ηλέκτρας Ζαργάνη και της Κατερίνας Αγγελιδάκη.

Αρθρογραφούν για το Documento: Κώστας Στρατής, Άγγελος Χανιώτης, Δέσποινα Κουτσούμπα.

– Ο σπουδαίος σεναριογράφος Πολ Λάβερτι σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη αναφέρεται στη νέα ταινία που έχει κάνει με τον Κεν Λόουτς με τίτλο «Παλιά παμπ», το θέμα των ημερών («φυσικά και πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα»), την κρίσιμη πολιτική περίοδο που βιώνουμε παγκοσμίως και τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο.

– Τριανταπέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου «Ο καθρέφτης και το μαχαίρι»  το αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει και πάλι σε επαφή με τα κείμενα του Μάνου Χατζιδάκι. Γράφει η Εμυ Ντούρου.

Σκύλος στη θάλασσα: Ο κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης γράφει για το «Αράφ», το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου που έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παλούμπης και αποτελεί μια σπουδαία αλληγορία για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στο «Καντράν» του ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει για το πολιτισμικό ταξίδεμα σε πόλεις, κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, βιβλιοπωλεία, καφεμπάρ, και σπίτια, προκειμένου να συντονίζουμε τις συγκινήσεις μας και να μιλάμε κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter