Ο Βελόπουλος θύμισε στον Πλεύρη το κοινό ρωσόφιλο παρελθόν τους στο ΛΑΟΣ

Ο Βελόπουλος θύμισε στον Πλεύρη το κοινό ρωσόφιλο παρελθόν τους στο ΛΑΟΣ
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ν/Σ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Με προσωπικές και στοχευμένες αναφορές ο Κυριάκος Βελόπουλος υπενθύμισε στον υπουργό Υγείας την κομματική τους συμπόρευση υπό τις εθνικιστικές μεν, ρωσόφιλες δε «φτερούγες» του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η οικειότητα μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης δεν κρύβεται. Τουλάχιστον από την πλευρά του Κυρ. Βελόπουλου, ο οποίος θύμισε εμμέσως στον υπουργό τη συνύπαρξή τους στο ΛΑΟΣ, με σκοπό να καταδείξει τη μεταστροφή του πολιτικού του αντιπάλου για μείζονα θέματα υγείας, εξωτερικής πολιτικής και κυρίως τη στάση του έναντι της Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απευθυνόμενος στον υπουργό, ανέφερε με νόημα ότι «παλαιότερα συζητούσαμε» θέματα εξωτερικής πολιτικής, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για «κρεσέντο ρωσοφαγίας».

Έκλεισε το μάτι στους αντεμβολιαστές, καθώς έψεξε την πλειοψηφία για διχασμό που βασίζεται στη ρητορική περί «μπολιασμένων και ψεκασμένων», αποστροφή που επίσης θα μπορούσε να θεωρηθεί «καρφί» στον Θ. Πλεύρη εξαιτίας των αντεμβολιαστικών δηλώσεων του υπουργού Υγείας την περίοδο που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Είστε επικίνδυνη κυβέρνηση που διχάζει τους Έλληνες και πρέπει να φύγετε» επισήμανε και πρόσθεσε υπαινικτικά: «Κύριε Πλεύρη, ακούστε γιατί ήμασταν μαζί στο Κοινοβούλιο. Τι κερδίζει από αυτή την επίδειξη νομιμοφροσύνης στο αντι-ρωσικό στρατόπεδο η ελληνική διπλωματία; Η απάντηση δίνεται από τον Γιάννη Βαληνάκη:

¨Ανατολικοί, Σκανδιναβοί, λόγω αλληθωρισμού προς την Ουκρανία αλλά και άλλοι, κυρίως οι Γερμανοί, παρεμβαίνουν πάντα για να μπλοκάρουν κάθε επίκριση για την Τουρκία. Είναι τραγικές οι επιδόσεις της ελληνικής διπλωματίας, που άφησε την επιτήδεια Τουρκία να αλωνίζει εισπράττοντας τα εύσημα του διεθνούς ειρηνοποιού. Προσφέρουμε εξυπηρετήσεις στα υπερατλαντικά κέντρα εξουσίας σε εθνικό επίπεδο η εξυπηρέτηση δεν αποδίδει το παραμικρό όφελος¨».

Με βάση τα λεγόμενα του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της ΝΔ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συμπέρανε ότι «η κυβέρνηση δεν αποδίδει όφελος στη χώρα, αλλά κάνει ζημιά στα εθνικά». «Η λύση λοιπόν είναι οι εκλογές για να μιλήσει τώρα ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012, στις οποίες το ΛΑΟΣ βρέθηκε εκτός Βουλής, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε αποδώσει την καταψήφιση του κόμματός του στις φιλορωσικές θέσεις που είχε εκφράσει. Όπως είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του στον Flash, η πρότασή του «να προσεγγίσει η χώρα τη Ρωσία προκειμένου να αντλήσουμε κεφάλαια, να δώσουμε το Νεώριο ως βάση της, όλα αυτά τους ενοχλούν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter