ΚΙΝΑΛ: Ο βενιζελικός κλοιός σφίγγει και ο Νίκος Ανδρουλάκης… δίνει ραντεβού με την Εκκλησία

ΚΙΝΑΛ: Ο βενιζελικός κλοιός σφίγγει και ο Νίκος Ανδρουλάκης… δίνει ραντεβού με την Εκκλησία

Σε μια περίοδο που γίνονται όλο και πιο δραματικές οι διεθνείς εξελίξεις λόγω της σύγκρουσης ΝΑΤΟ-ΗΠΑ -ΕΕ με τη Ρωσία στην Ουκρανία, οι επιπτώσεις τους και στην Ελλάδα διαμορφώνουν το έδαφος για διεργασίες στην κεντρική  πολιτική σκηνή, και με εκλογικές προεκτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, εντάσσονται και οι παρεμβατικές τοποθετήσεις  του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που  εκτοξεύει πυρά προς κάθε κατεύθυνση, και συμβουλές-βέλη  προς τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.  Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ  Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην αλλάξει την τακτική του -χαμηλοί τόνοι, προτάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν-και να μην προσθέσει, προσώρας, μη προγραμματισμένα ραντεβού με ιστορικά στελέχη της παράταξης και τους πρώην προέδρους.  Συνεχίζει το πρόγραμμά του μετά την περιοδεία στον Ορχομενό και τις επαφές του με τους αγρότες που ζητούν βελτίωση των όρων ζωής και μείωσης του κόστους παραγωγής παραγωγής, καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ στελέχη του ΚΙΝΑΛ σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσουν δράσεις κατά της ακρίβειας. Σε αυτή τη φάση, ήρθε και η ώρα των επαφών του προέδρου του ΚΙΝΑΛ και με  την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης  έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί  τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, την ερχόμενη Παρασκευή (24.2.2022), σε μια εθιμοτυπική συνάντηση,  μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Σύμπτωση ή επιλεγμένο καρέ, την περασμένη Δευτέρα, έκανε το γύρο της φωτορεπορταζιακής ειδησεογραφίας η φωτογραφία του Νίκου Ανδρουλάκη κάτω από την εικόνα του Χριστού κατά την σύσκεψη με φορείς στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά…

Πάντως, ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις τοποθετήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Για μια ακόμα φορά έθεσε το ζήτημα Novartis που τη μετατρέπει κάθε τόσο σε πεδίο εσωκομματικής πίεσης ώστε η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθεί με ηχηρό τρόπο  κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, την κατηγορεί και για αφωνία σε διάφορα θέματα.  Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει  να βρει να πει κάτι, το οποίο να είναι πέραν του προλόγου και πέραν των καλών προθέσεων, λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.     Ομως, όπως λένε συνομιλητές του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι διατεθειμένος  να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, με οδηγό τις επικοινωνιακές πιέσεις ή την επιβολή απόψεων δια της εκτόξευσης συμβουλών.  «Σεβόμαστε  τα ιστορικά στελέχη της παράταξης και βεβαίως τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ . Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται, να αξιολογούν και να κρίνουν», τονίζει  στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη  προς το documentonews.gr  . Μέχρι τώρα, όπως σημειώνει,  δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία σε πολιτικό ή και σε προσωπικό επίπεδο με τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά ενημέρωσε για τα καλά όσους το ήξεραν και όσους δεν το ήξεραν, και μάλιστα , μέσω ενός πανελλαδικής εμβέλειας καναλιού ( MEGA)  ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον ευρωβουλευτή Κύρτσο, ο οποίος ετάχθη, όπως είπε,  υπέρ των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ , για την υπόθεση Novartis και επίσης ότι , με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η  εισαγγελέας που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis και εξετάζεται ως κατηγορούμενη περί σκευωρίας, έχει κληθεί να μιλήσει σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Για να πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι «περιμένει να υπερασπισθούν το κύρος των θεσμών και την Ιστορία και την αλήθεια όλοι οι Ευρωβουλευτές που δεν ακολουθούν το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, με κομματική αντίληψη,  στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο» και κυρίως ο Νίκος Ανδρουλάκης ως Ευρωβουλευτής.

Οπως τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου του ΚΙΝΑΛ,  προσπερνώντας το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στη συγκεκριμένη επιτροπή των ευρωβουλευτών του ΚΙΝΑΛ (Εύας Καϊλή ή Ν. Ανδρουλάκη) , δεν χρειάζονται δηλώσεις και τοποθετήσεις καθώς  πρόκειται για ζήτημα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης. Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη γίνεται σαφές ότι δεν θα ληφθεί κάποια πρωτοβουλία για το θέμα, με επίκεντρο την ακρόαση της    πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη   από την Επιτροπή Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της παρέμβασης που έχει κάνει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ζήτημα της  υποβάθμισης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Οι πολιτικές διεργασίες είναι μπροστά και βέβαια οι αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «στέλνει τον κ. Ανδρουλάκη σε μία «κεντροαριστερή πολυκατοικία»  με τον κ. Τσίπρα, όμως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι είναι αυτόνομοι, απαιτητικοί, ενημερωμένοι», εκπέμπει προβληματισμό για τον κύκλο των αντιΣΥΡΙΖΑ στελεχών ή και ψηφοφόρων.Ο πρών πρόεδρος  και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά κρίνει ότι «καλλιεργείται μία πόλωση, διότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι η επιλογή της αυτοδυναμίας. Η επιλογή της αυτοδυναμίας χρειάζεται μία πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ».
Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο επίσης θύμισε τηλεορατικώς  ότι έχει  μία «ιστορική σχέση» μαζί του, τον πρότεινε  για Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και του πρότεινε να μπει στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter