Ο Βενιζέλος ξέχασε τι έγραφε ο Σηφουνάκης για τις σχέσεις του με τον Βγενόπουλο

Ο Βενιζέλος ξέχασε τι έγραφε ο Σηφουνάκης για τις σχέσεις του με τον Βγενόπουλο

Μπορεί χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βρήκε ευκαιρία να βάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των φιλοκυβερνητικών μέσων να αποπροσανατολίσουν «ξαναζεσταίνοντας» παλιά φαγητά για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και την Βασιλική Θάνου, αλλά ξεχνά τι έλεγε για τον ίδιο ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε βρει μία ακόμη ευκαιρία να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στο αφήγημα της κυβέρνησης μιλώντας για το πρόβλημα της Δημοκρατίας και το Κράτος Δικαίου την περίοδο 2015-2019. Συμπλήρωνε μάλιστα πως «Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε».

Ξεχνά βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος πως ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης δεν δίσταζε να τον κατονομάσει ως υπεύθυνο για το «θάψιμο» δηλώσεών του σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του με τον «Mr. MIG», αποκαλύπτοντας και μυστική συνάντηση των Βενιζέλου και Βγενόπουλου στο γραφείο του πρώτου στο Κολωνάκι.

Οι Σηφουνάκης και Τσιρώνης διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 2009-2012 σε υποθέσεις που αφορούσαν στον Ανδρέα Βγενόπουλο – είτε στη διερεύνηση των δανείων της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είτε στις συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων Βγενόπουλου με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως η συμμετοχή της Olympic Air στον διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής.

Σημείωνε μάλιστα στην επιστολή του προς την τότε πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά:

«(…)
Πριν λίγο, στις 11 Δεκεμβρίου 2015 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η παρακάτω είδηση:
«πριν από λίγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος της M.I.G πέρασε το κατώφλι της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο γραφείο του κ. Ευάγγελος Βενιζέλου, στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρίσκονταν άνδρες της ασφάλειας του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπου υποδέχθηκαν τον επιχειρηματία…»
Ο κ. Ε. Βενιζέλος μετά τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στον Α. Βγενόπουλο, με δημόσιες δηλώσεις του, προσφέρει στην ουσία άμεσα στήριξη στο πρόσωπο που υποτίθεται ανυποληπτόταν»
(…)
Η παράταξή μας που ανέδειξε την συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς και που στελέχη της σύρονται στις αίθουσες δικαστηρίων επί πέντε χρόνια, δεν μπορεί να είναι ουδέτερη σε κακώς κείμενα για τα οποία πολύ σωστά, έχεις επισημάνει, ότι πρέπει να ελέγχονται και να στιγματίζονται και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για πρόσωπα που η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει τον βίο και την πολιτεία τους»

Η επιστολή τότε- του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter