O Βενσάν Λιντόν πρόεδρος στις Κάνες

O Βενσάν Λιντόν πρόεδρος στις Κάνες

Ανακοινώθηκαν τα μέλη της επιτροπής του 75ου φεστιβάλ των Κανών στην οποία θα προεδρεύει ο Γάλλος ηθοποιός Βενσάν Λιντόν.

Πέντε άντρες και τέσσερις γυναίκες απαρτίζουν την εννεαμελή επιτροπή του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 17- 28 Μαΐου. Εκτός του προέδρου Βενσάν Λιντόν, πρωταγωνιστή του περσινού νικητή του Χρυσού Φοίνικα «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό αλλά και κάτοχο του βραβείου ερμηνείας το 2015 για τον «Νόμο της αγοράς», τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζεφ Νίκολς, η Ιταλίδα ηθοποιός Τζάσμιν Τρίνκα, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ, η Σουηδή ηθοποιός Νούπι Ραπάς, ο Νορβηγός σκηνοθέτης Γιοακίμ Τρίερ, ο Γάλλος σκηνοθέτης Λαντζ Λι και η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Ντιπίκα Παντουκόνε.

Ο 62χρονος Λιντόν σε δήλωση του υπογράμμισε την τιμή που του γίνεται «σε μια τόσο δύσκολη περίοδο λόγω των αναταραχών σε όλο τον κόσμο» κι αναγνώρισε την ευθύνη της αποστολής όλων των μελών της επιτροπής «προκειμένου να φροντίσουν όσο καλύτερα γίνεται την ανάδειξη ταινιών του μέλλοντος που κουβαλούν τα δικά τους μηνύματα δύναμης και ελπίδας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter