O Βλάχος τραβά το αυτί της Μενδώνη: Επίκαιρη Ερώτηση για τον «παραμελημένο Τύμβο του Σοφοκλή»

O Βλάχος τραβά το αυτί της Μενδώνη: Επίκαιρη Ερώτηση για τον «παραμελημένο Τύμβο του Σοφοκλή»

Επίκαιρη Ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής, Γιώργος Βλάχος, ζητώντας από τη Λίνα Μενδώνη να λάβει μέτρα για «να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος» ο Τύμβος του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει στην Επίκαιρη Ερώτηση πως επισκέφθηκε πρόσφατα τον χώρο, διαπιστώνοντας πως «είναι παραμελημένος και αναξιοποίητος».

Τονίζει δε πως το μνημείο δεν έχει «καμία προοπτική να γίνει επισκέψιμο -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- από σχολεία της Αττικής στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων».

«Τι μέτρα θα λάβετε ώστε ο Τύμβος του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος;», είναι το ερώτημα που θέτει στην κ. Μενδώνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως κυβερνητικοί βουλευτές δεν είθισται να καταθέτουν Επίκαιρες Ερωτήσεις, αλλά Αναφορές ή απλές Ερωτήσεις, οι οποίες δεν προϋποθέτουν την αυτοπρόσωπη παρουσία του/της εκάστοτε υπουργού στην Ολομέλεια για την απάντησή τους.

Κυρίως, οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν καταθέτουν Επίκαιρες Ερωτήσεις διότι γίνονται αντιληπτές ως οιονεί επιθετικές πράξεις.

Η Επίκαιρη Ερώτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter