Ο Βορίδης αναζητά ακροδεξιά αντανακλαστικά

Ο Βορίδης αναζητά ακροδεξιά αντανακλαστικά

Στον φιλόξενο πάντα ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης άνοιξε την καρδιά του και είχε χρώμα γκρι σκούρο.

Και προφανώς τον άκουσαν με ευλάβεια όταν τα έκανε όλα αχταρμά, παράστησε την λευκή περιστερά και έβγαλε όλη τη μανία του κατά της αριστεράς, μπλέκοντας Εμφύλιο και ό,τι ήθελε η ψυχή του.

Με αφορμή τις θέσεις του Παύλου Πολάκη την Τρίτη στη Βουλή, απευθύνθηκε στα αντιδημοκρατικά και ακροδεξιά αντανακλαστικά των τηλεθεατών:

Ο Παύλος Πολάκης «ιδανικά θέλει να ξαναζήσει την κομμουνιστική ανταρσία και τη σύγκρουση εκείνης της εποχής, γι’ αυτό και μιλάει με αυτή την ορολογία», ανέφερε προφανώς εκνευρισμένος αφού ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τους είπε κάτι πολύ πιθανόν για τις δημοκρατίες: Την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία.

Όταν από τον ΣΚΑΪ του έκαναν την «πάσα» από το κλείσιμο της ομιλίας του Παύλου Πολάκης πως «τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς από την πρώτη», ο κ. Βορίδης είδε το… «χάρο» με τα μάτια του.

«Προφανώς δεν έστησαν καλά τη σκευωρία την πρώτη φορά και θα την πετύχουν τη δεύτερη», είπε ο Βορίδης, εκ του Λάος και πέρα ορμώμενου, αφού για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία όλα είναι φαντασιώσεις και σκευωρίες: Novartis και σκάνδαλα δεν υπάρχουν ούτε απευθείας αναθέσεις και πάρτι με αφορμή την πανδημία. Όλα είναι σκευωρίες!

Το τι είπε ο Παύλος Πολάκης δεν είναι το κύριο, αφού είπε το λογικό δημοκρατικά για τα κόμματα της εξουσίας.

Τους πείραξε όμως οι αναφορές για δωσιλογισμό και μαυραγοριτισμό… αφού κάτι τέτοιο δεν θα ήταν «ασορτί» με τους άριστους και επιτελικούς που τους τσακώνουμε χωρίς πτυχία και ήθος και με τη γίδα στην πλάτη.

Είπε και έναν δεκάρικο για «Δυτικές Δημοκρατίες», «θεσμικά αντίβαρα» και Τύπο που ελέγχει την εξουσία.

Το τελευταίο βέβαια είναι ένα ξεκάθαρο ανέκδοτο όταν η κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία για να δώσει χρήματα προς τα ΜΜΕ – πάντα επιλεκτικά- ώστε να ωραιοποιούνται τα πάντα. Για να μην μιλήσουμε για την εμμονή κατά του αντιπολιτευόμενου Τύπου και προφανώς του Documento.

Τώρα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει πάρει σβάρνα και έχει καταπατήσει θεσμούς, αρχές, Δημοκρατία και ελευθερία του Τύπου είναι λεπτομέρειες για τον κ. Βορίδη.

Έκλεισε με μια ακόμα ακροδεξιά κορώνα που θυμίζει ακόμα πιο «δεξιούς χώρους»:

«Yπάρχει ένα κομμάτι, δυστυχώς όχι μικρό στο χώρο της Αριστεράς και κυρίως της Αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του ’44 και του ’45-’49, γι’ αυτό και οι συχνές αναφορές στον Βελουχιώτη, γι’ αυτό και οι χαρακτηρισμοί δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού».

Αλλά, όπως είπαμε, η καλή Χρυσή Αυγή, θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter