O Βορίδης επιβεβαίωσε τη σύγκρουση στο υπουργικό για τους προστατευόμενους μάρτυρες

O Βορίδης επιβεβαίωσε τη σύγκρουση στο υπουργικό για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατά μέτωπο επίθεση της εκ ΛΑΟΣ προερχόμενης «συνιστώσας» στον υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων επιβεβαίωσε εμμέσως ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς», ο υπουργός Εσωτερικών μπορεί να διαβεβαίωσε για την ενσωμάτωση της εν λόγω οδηγίας, όμως, διευκρίνισε ότι στην τροπολογία θα προβλεφθούν «θεσμικές εγγυήσεις ώστε βεβαίως αυτοί οι μάρτυρες να παίζουν το ρόλο τους, αλλά ταυτόχρονα και να είναι υπό μία ευρεία έννοια υπεύθυνοι, για αυτά τα οποία καταθέτουν αν τυχόν τα έχουν καταθέσει ψευδώς».

Μίλησε για «ισορροπίες και κατάλληλες σταθμίσεις» που πρέπει να γίνουν, συνδέοντας χωρίς περιστροφές ότι αυτές οι τροποποιήσεις θα συντελεστούν εξαιτίας του προηγούμενου που έχει δημιουργήσει το σκάνδαλο Novartis. «Υπάρχει αναντίρρητα ένα εξαιρετικά κακό προηγούμενο χρήσεως της προστασίας των μαρτύρων για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι. Αυτό το προηγούμενο γεννά την ανάγκη να υπάρξουν σε αυτή τη χώρα δικλείδες ασφαλείας» είπε κ. Βορίδης.

Μάλιστα, έγινε πιο συγκεκριμένος, προσθέτοντας: «Το κακό ιστορικό προηγούμενο που συνδέεται με τη σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπου αποτέλεσμα αυτής της σκευωρίας είναι ότι σήμερα βρίσκεται πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας, για κακούργημα δηλαδή, για την ηθική αυτουργία».

«Είστε όμηροι της διαφθοράς»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος αποκάλεσε τον Μ. Βορίδη «μικρό πρωθυπουργό» επειδή ανακατεύεται «σε ξένα χωράφια», ενώ χαρακτήρισε τα κυβερνητικά στελέχη εν συνόλω «ομήρους της διαφθοράς». «Ανακατεύεστε και σε ξένα χωράφια, είστε και υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και Συντονισμού. Σαν μικρός πρωθυπουργός ένα πράγμα… Στο υπουργικό συμβούλιο διαβάσαμε ότι η συνιστώσα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, δηλαδή, εσείς, κύριε Βορίδη, ο κ. Πλεύρης, κάνατε μια μεγάλη φασαρία. Ο κ. Τσιάρας παρουσίασε την κοινοτική οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και έμαθα ότι κάνατε φασαρία, βάλετε τις φωνές» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Έρχεστε τώρα και μας μιλάτε για διαφάνεια. Η χώρα είναι υπόλογη με τα καμώματά σας. Εσείς κάνετε φασαρίες έξω από το χαρτοφυλάκιο σας. Η ενσωμάτωση αυτής της οδηγίας πότε έπρεπε να είχε γίνει, κύριε Βορίδη; Έπρεπε να είχε γίνει στις 17/12/2021». Ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας: «Αυτοί είστε. Όμηροι της διαφθοράς. Δίνετε διαπιστευτήρια, δίνετε εξετάσεις. Είχατε ή δεν είχατε έγγραφο της διεθνούς διαφάνειας για την ενσωμάτωση της οδηγίας;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter