Ο Βορίδης, ο Μαρινάκης, το δίδυμο Χατζηδάκη – Μυλωνάκη και στη μέση ο Μητσοτάκης

Με δεδομένο ότι είχε διαβλέψει από την πρώτη στιγμή ότι το «μοντέλο Τριαντόπουλου» θα οδηγήσει σε μία συνθήκη που προσιδιάζει με τις μουσικές καρέκλες, με τους υπουργούς να βρίσκονται σε μία διαρκή εγρήγορση μη και διαβιβαστεί κάποια δικογραφία που θα τους αφήσει εκτός κυβερνητικού παιχνιδιού, δεν προκαλεί εντύπωση η αυτονόμηση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε δημόσια θέα.

Δεν διαπραγματεύεται, απορρίπτει την πολιτική διαχείριση και εάν το Κοινοβούλιο κρίνει ότι πρέπει να συσταθεί Προανακριτική (και) εναντίον του, τότε θα ζητήσει εξονυχιστικό έλεγχο. Παράλληλα, φαίνεται να μην αποκλείει την Εξεταστική, η οποία «θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά». Συνεπώς, έχουν κάθε λόγο οι Τριαντόπουλος και Καραμανλής να πιστεύουν ότι κάτι δεν στάθμισαν καλά.

Όσο το ΠΑΣΟΚ αργεί να καταθέσει την πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής με βάση τη δικογραφία «πάρε – βάλε» από άποψης σκεπτικού και αδικημάτων, τόσο αναδεικνύεται η παρατεταμένη αφασία του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο είτε δια του μεταναστευτικού είτε δια των Τσίπρα και Β. Μαρινάκη προσπαθεί να αλληθωρίσει την κοινή γνώμη.

Κατά τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συλλέγει (αντικρουόμενες) απόψεις σε σημείο που ενδέχεται να έχει ζητήσει τη γνώμη ακόμα και της φρουράς της Ηρώδου Αττικού. Εντός Κοινοβουλίου οι «γαλάζιοι» βουλευτές παρουσιάζονται προβληματισμένοι όχι μόνο για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε επίπεδο «πιπεράτων» διαλόγων, αλλά και για εκείνα που κρατά μέχρι στιγμής στο συρτάρι της η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Μάλιστα, κάποιο σατανικό μυαλό προέβλεψε ότι επειδή η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έπαθε κι έμαθε με την περίπτωση της σύμβασης 717, έχει plan b για την περίπτωση που η πλειοψηφία απορρίψει την πρόταση ή τις προτάσεις για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Τι θα κάνει; Μετά την καταψήφιση θα διαβιβάσει τα υπόλοιπα στοιχεία. Και ο νοών νοείτο.

Δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη της συμπολίτευσης εκτιμούν ότι η ΚΟ δεν προτίθεται να μπει σε καλούπι. Διόλου τυχαίο πως τα πρόσφατα περάσματα του Μ. Βορίδη από τη Βουλή συνοδεύτηκαν από δηλώσεις στήριξης συναδέλφων του. Συνεπώς, αν η ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής κατά του Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών ήταν το ορεκτικό, με τουλάχιστον δύο βουλευτές να φαίνεται πως βγήκαν εκτός γραμμής στη μυστική ψηφοφορία, η αντίστοιχη διαδικασία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μοιάζει με κυρίως πιάτο.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι εντός του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχουν τουλάχιστον δύο γραμμές. Από τη μία ο Παύλος Μαρινάκης κρίνει πως δεν υπάρχει ποινική διάσταση για τους δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και από την άλλη οι Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Μυλωνάκης θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τη συνθήκη που παγιώθηκε με τα Τέμπη και πρέπει να συμβάλλει στη δρομολόγηση διαδικασιών ποινικής διερεύνησης.

Η κοινή στάση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν περνά απαρατήρητη από τον Μ. Βορίδη, ο οποίος ενδεχομένως να συνδέει την κοινή περπατησιά με την απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου «για να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα». Γι΄ αυτό και  θυμίζει με νόημα σε συνομιλητές του πως όλες οι αποφάσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό του επιτελικού κράτους και σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ήταν άγνωστες στην Ηρώδου Αττικού. Κάποιοι δε υποστηρίζουν πως μετά από πολλά χρόνια ο πρώην αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού δεν ενοχλείται ιδιαίτερα με το επίθετο του «τσεκουροφόρου», καθώς «τον γοητεύει η απειλή που υποκρύπτει».

Διαβάστε επίσης

Το Μαξίμου κατήργησε και τις ιδεολογίες με αφορμή το Μεταναστευτικό (Video)

Σε δύο βάρκες το ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία Πλεύρη: Το «παρών», η αντισυνταγματικότητα και η κόντρα Βενιζέλου – Γεραπετρίτη

Επίθεση Βενιζέλου σε Γεραπετρίτη: Η χώρα δηλώνει επισήμως ότι παρεκκλίνει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης και του Συντάγματος

Κατακραυγή εντός και εκτός συνόρων για την ακροδεξιά τροπολογία της κυβέρνησης για το άσυλο