Ο Βορίδης παραδέχεται και δημόσια την αποκάλυψη του Documento: «Με παρακολουθούσαν μέσω Predator» (Video)

Ο Βορίδης παραδέχεται και δημόσια την αποκάλυψη του Documento: «Με παρακολουθούσαν μέσω Predator» (Video)

Μετά την αποκάλυψη του Documento, ότι ο Μάκης Βορίδης είχε τεθεί σε παρακολούθηση με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε δημόσια όσα αποκάλυψε η εφημερίδα. Ότι δηλαδή έχει ενημερωθεί επισήμως ότι ήταν σε παρακολούθηση από το Predator, καθώς επίσης και ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης: Στόχευσαν με Predator και τον Βορίδη

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πρωινό του ANT1, o κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι έχει λάβει επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με την οποία του γνωστοποιήθηκε ότι μετά από έρευνα της Αρχής προέκυψε ότι είχε τεθεί σε παρακολούθηση μέσω Predator.

«Έλαβα επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» σημείωσε ο κ. Βορίδης και συνέχισε λέγοντας «ότι όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν έχουν γίνει».

Μάλιστα ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε το Documento.

«Δεν έχω κάτι να κάνω» τόνισε ο κ. Βορίδης επικαλούμενος την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος δεν έχει καταθέσει μήνυση ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά:

«Τι να την κάνεις τη μήνυση εφόσον υπάρχει έρευνα. Η μήνυση το μόνο που θα έκανε ήταν να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στη δικογραφία. Εγώ δεν έχω κάτι να εισφέρω σε αυτό».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη «εάν του έκανε εντύπωση που τον παρακολουθούσαν» , ο κ. Βορίδης πέταξε την «μπάλα στην εξέδρα» λέγοντας «Ποιος με παρακολουθούσε;»

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός του κ. Βορίδη ακόμη τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν ενημερωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή ότι ήταν σε παρακολούθηση από το Predator.

Πρόκειται για τον υπουργό Εργασίας Αδωνη Γεωργιάδη, τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τα ονόματα των οποίων ήταν στις λίστες με τους 104 παρακολουθούμενους μέσω Predator που έχει δημοσιεύει το Documento εδώ κι ένα χρόνο. Εκτός από τους υπουργούς δύο ακόμη πρόσωπα έχουν ενημερωθεί επίσης. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό της ΝΔ και πρώην επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόποtλο και τον γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών αντιναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, οι οποίοι επίσης ενημερώθηκαν από την ΑΠΔΠΧ.

Δείτε το βίντεο:

«Ο πρώτος υπουργός που το παραδέχτηκε δημοσίως»

«O ⁦Μάκης Βορίδης⁩ έγινε ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που παραδέχτηκε δημοσίως ότι έχει λάβει επιστολή απ’ την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία του γνωστοποιήθηκε ότι είχε πέσει θύμα του Predator. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποβάλει μήνυση», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Θανάσης Κουκάκης.

 

 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές υπογραμμίζει, με ανάρτησή του στο Twitter: «Ο Υπουργός πουλώντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, αποφεύγει να απαντήσει στο γιατί δεν ζητάει την δίωξη των θυτών και δεν δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας ως θύμα. Κάτι που δεν έχει σχέση με την αυτεπάγγελτη δίωξη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter