Ο Βρετανός ιστορικός καθηγητής Μαρκ Μαζάουερ πολιτογραφήθηκε τιμητικά Έλληνας πολίτης

Ο Βρετανός ιστορικός καθηγητής Μαρκ Μαζάουερ πολιτογραφήθηκε τιμητικά Έλληνας πολίτης

Ένας από τους πλέον ειδικούς αναφορικά με την ιστορία του ελληνικού έθνους και μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ο Βρετανός ιστορικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μαζάουερ πολιτογραφήθηκε τιμητικά  Έλληνας πολίτης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Ο Μαζάουερ σπούδασε κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1981 και το 1983 αντίστοιχα. Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1988). Διετέλεσε Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μπίρκμπεκ του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ και στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Σήμερα είναι καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Από το 2002 αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες και γράφει άρθρα και σχολιασμό πάνω στις διεθνείς σχέσεις και σε κριτικές βιβλίων για τους Financial Times και τον The Independent.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ:

Τιμητική Πολιτογράφηση του αλλοδαπού ΜΑΖΑΟΥΕΡ ΜΑΡΚ ΑΣ του ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΤΖΟΣΕΦ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 13 του ν. 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» (Α’ 217), όπως ισχύει.
2. Το π.δ. 2/2021 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 2).
3. Το γεγονός ότι ο αλλοδαπός ΜΑΖΑΟΥΕΡ ΜΑΡΚ ΑΣ είναι ένας διακεκριμένος ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας παγκοσμίως, ο οποίος μέσω της επιστημονικής ενασχόλησής του με την σύγχρονη ελληνική ιστορία έχει συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορικά διαμορφωμένης ταυτότητας του ελληνικού λαού και στην προβολή της χώρας, της μακράς ιστορίας της και του πολιτισμού της στο διεθνές ευρύ κοινό.
Μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε:
Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον αλλοδαπό ΜΑΖΑΟΥΕΡ ΜΑΡΚ ΑΣ του ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΤΖΟΣΕΦ, γεννηθέντα στις 20-2-1958 στο Λονδίνο (Λάμπεθ) του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2021
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Υπουργός Εσωτερικών
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter