Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήγε στο Ισραήλ αλλά ο Μητσοτάκης το ακύρωσε

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήγε στο Ισραήλ αλλά ο Μητσοτάκης το ακύρωσε

Εμείς να δεχθούμε την εξήγηση των «κύκλων της κυβέρνησης» πως αναβλήθηκε (ή απλά ακυρώθηκε) το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη (19/10) στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας. Ανέφεραν επίσης για να στηρίξουν τη δικαιολογία τους ότι ο ίδιος ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει καταφύγιο.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε αφού ρουκέτες πέφτουν, βόμβες πέφτουν… και σίγουρα λόγοι ασφαλείας θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Μόνον που την ίδια ημέρα πραγματοποίησε αιφνίδια το ταξίδι του στο Ισραήλ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ.

Απορίας άξιο βέβαια είναι πως για τον έναν υπήρχε θέμα ασφαλείας και για τον άλλον όχι.

Μπορείς βέβαια να δεχθείς πως ο βρετανός πρωθυπουργός «ήταν πιο χρήσιμος», θα μπορούσε να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια και τοπική σκακιέρα…

Θα μπορούσε να πει κανείς πως και η Ελλάδα είχε λάβει μια μονομερή και άκαμπτη στάση…

Κανείς δεν ξέρει, αλλά το «ζήτημα ασφαλείας» μάλλον αποδεικνύεται πως δεν ήταν ο λόγος. Ίσως και να ήθελαν να το παρουσιάσουν ως «διαμεσολαβητική πρωτοβουλία Μητσοτάκη» και δεν τους έκατσε!

 

British Prime Minister Rishi Sunak arrives at Ben Gurion airport, near Tel Aviv, Israel, Thursday, Oct. 19, 2023. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter