Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

«Είναι τελείως διαφορετικό ο “άνθρωπος-υποκείμενο, μέρος της φύσης” από τον “άνθρωπο-κυρίαρχο πάνω στη φύση”. Η αλαζονεία της παντοδυναμίας δεν έχει αλλάξει ακόμη και τώρα στο φαντασιακό των ανθρώπων».

Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη και στον Παναγιώτη Φρούντζο ξεκινώντας από τον Πόλεμο των Χωρικών και τον Διαφωτισμό προτού καταλήξει σε παλιές ιστορίες από την Κρήτη των γονιών του.

Η ταινία «Monday» προβάλλεται στα θερινά σινεμά και ο σκηνοθέτης της Αργύρης Παπαδημητρόπουλος εξηγεί στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη γιατί η δημιουργία του είναι μια δήλωση αγάπης για την Κυψέλη.

Η stand-up comedian Κατερίνα Βρανά συζητάει με την Έμυ Ντούρου για για το χιούμορ, την κωμωδία και τη σάτιρα καθώς και τα όριά τους.

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκίνησε και η Ηλέκτρα Ζαργάνη σταχυολογεί τις ελληνικές δημιουργίες που ξεχωρίζουν.

Η καλλιτεχνική ομάδα Sinodi Papu γράφουν για τον Dior στην Αθήνα, το ΥΠΠΟΑ αλλά και την προσέγγιση στα αρχαία μνημεία προτείνοντας γυμνή πασαρέλα στην Ακρόπολη.

Η Ηλέκτρα Ζαργάνη κάνει ρεπορτάζ για την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων, το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και την εταιρεία Ανάπλαση ΑΕ και αφορά το «εμβληματικό» σχέδιο ανάδειξης της Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο εξυπηρετεί τα σχέδια «εξευγενισμού» της περιοχής.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τους «Κυνηγούς» του Θ. Αγγελόπουλου, την προσέγγιση της Δεξιάς στη σχολική ιστορία της Αντίστασης και τις «κομμένες κεφαλές» του Στρατή Τσίρκα.

Στη στήλη New Entries παρουσιάζονται οι Phelekgundary. Το γκρουπ από τη Φολέγανδρο μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter