Ο Χάμιλτον αποκαλύπτει πως ήταν θύμα bullying στο σχολείο: «Με εκφόβιζαν, μου πετούσαν μπανάνες»

Ο Χάμιλτον αποκαλύπτει πως ήταν θύμα bullying στο σχολείο: «Με εκφόβιζαν, μου πετούσαν μπανάνες»

Η αλήθεια είναι πως το αποτύπωμα του Λιούις Χάμιλτον είναι ανεξίτηλο τόσο για τις επιδόσεις του εντός της πίστας όσο και εκτός καθώς κατάφερε να σπάσει πολλά στερεότυπα εκφράζοντας την υποστήριξή του στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Άλλωστε, ο νυν επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, που αποτελεί σήμερα πρότυπο για χιλιάδες νέα παιδιά, έχει βιώσει τον ρατσισμό ενώ έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο, κάνοντας αυτή την περίοδο «την πιο τραυματική» της ζωής του, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, σε podcast, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα (23/1), ο 38χρονος πολυνίκης της Formula 1, ο οποίος μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη κοντά στο Λονδίνο, είπε: «Για μένα, το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο κομμάτι της ζωής μου. Άρχισαν να με εκφοβίζουν όταν ήμουν έξι χρονών. Στο σχολείο μου, ήμουν ένα από τα τρία μαύρα παιδιά και μεγαλύτεροι, πιο δυνατοί τύποι με εκφόβιζαν πολύ συχνά», είπε. «Επιθέσεις όλη την ώρα, πράγματα που μου πέταγαν, ακόμα και μπανάνες, και άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λέξη “νέγρος” με απόλυτη ηρεμία, άνθρωποι που με αντιμετώπιζαν άσχημα, χωρίς να ξέρω ποια ήταν η θέση μου. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο».

Στη συνέχεια ο Χάμιλτον τόνισε: «Δεν είχα όρεξη να γυρίσω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν νέγρο ή ότι είχα δεχτεί μπούλινγκ ή ξυλοδαρμό στο σχολείο. Δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός.»

Ο Χάμιλτον, ένας από τους κορυφαίους πιλότους όλων των εποχών, παραμένει ο μόνος μαύρος οδηγός στην F1 μέχρι σήμερα. Δημιούργησε το ίδρυμα Mission 44 και τον οργανισμό Ignite, που στοχεύουν το ένα να βοηθήσει νέους από μειονεκτικά περιβάλλοντα και το άλλο πιο συγκεκριμένα να προωθήσει μεταξύ αυτών των νέων ανθρώπων, οδηγούς, σε συνεργασία με τη Mercedes.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter