Ο χαμογελαστός τυμβωρύχος

Ο χαμογελαστός τυμβωρύχος

Μετά από τριήμερο διακοπών (το τέταρτο; το πέμπτο;), ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή για να χορέψει ξανά πάνω στα φέρετρα των 102 ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Μάτι και να μας πει ότι όλα τα έκαναν καλά στη διαχείριση των πυρκαγιών.

*** «Εσείς μετρήσατε φέρετρα, εμείς μετράμε στρέμματα», με αυτή την αδιανόητη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα φράση η πρωθυπουργάρα μας, αυτό το άξιο πολιτικό τέκνο της χώρας, έδειξε πόσο κυνικός κι αδίστακτος είναι. Ξεπέρασε και το «ανταλλάξατε τις συντάξεις με το Σκοπιανό» που είχε πει αφού οι ΧΑυγίτες το είχαν κάνει προηγουμένως «σημαία».

*** Και να το λες αυτό ενώ έχεις δώσεις προαγωγή στον Τσουβάλα και στον Κολοκούρη, τιμητική διάκριση στους αστυνομικούς που ήταν εκεί, ενώ την ίδια στιγμή επί πρωθυπουργίας σου να πεθαίνει καθημερινά κόσμος από κορονοϊό. Η λέξη τυμβωρυχία η φράση σκύλευση νεκρών είναι μικρές για να χαρακτηρίσουν τη χυδαιότητά του. Να τον χαίρονται και να αισθάνονται υπερήφανοι οι 2,25 εκατ. ψηφοφόροι του.

*** Σε πόσα στρέμματα χωράνε 13.500 φέρετρα δεν  μας είπε.

*** Στην Ηλεία, το 2007, το κόμμα του, πάντως, δεν μετρούσε ούτε φέρετρα, ούτε στρέμματα, αλλά τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη.

*** Ειρωνεύτηκε όσους έχασαν την περιουσία τους και φώναζαν για εναέρια μέσα, λέγοντας πως ο καθένας απ’ αυτούς «θέλει ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους». Για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς το ήθελαν, Κυριάκο μου, όχι για να πάνε στο Πόρτο Χέλι διακοπές, στη βίλα του Κυριακού. Αλλά πυροσβεστικό όχημα στη βίλα Λύκου, να φυλάει το σπίτι, ήξερε να στείλει.

*** Και έκανε και mansplaining στη Φωφή Γεννηματά, λέγοντας, ουσιαστικά, πως ως γυναίκα δεν γνωρίζει για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τη δασοπυρόσβεση. Πληροφορίες πως αργότερα, στο πάρκινγκ της Βουλής, της έλεγε πώς να ξεπαρκάρει το αμάξι της δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

*** Κατά τη δευτερολογία του διάβασε, μάλιστα, το μήνυμα μια γυναίκας που ανέφερε ότι έχασε τη μητέρα της στην πύρινη τραγωδία στο Μάτι, ενώ στην πραγματικότητα η μητέρα της – ευτυχώς – ζει. Η κυρία που έγραψε αυτό το μήνυμα είναι η φωτογράφος Μαρία Κουτρουμπή, κόρη της ζωγράφου Εύας Αναγνώστου. Το μήνυμα η φωτογράφος το ανήρτησε στις αρχές Αυγούστου 2021 και δεν αφορά σε καμία περίπτωση τη μητέρα της.
Θα μπορούσε να διαβάσει και το γράμμα της Αννίτας Π.

*** Δεν είπε το παραμικρό για την καταγγελία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και κολλητού του Κώστα Μπακογιάννη, Φάνη Σπανού, κατά τη διάρκεια της έκτακτης, κατεπείγουσας, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος έκανε λόγο για απουσία επίγειων και εναέριων μέσων, αλλά και «εντολή μη κατάσβεσης» στη μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια.
Και η καταγγελία αυτή δεν έγινε από τον μπαρμπά Νίκο από το καφενείο, έγινε επώνυμα και θεσμικά.

*** Αυτά είπε και δεν είπε και στη συνέχεια αναχώρησε για άλλο ένα τετραήμερο. Αυτή τη φορά στις ΗΠΑ, για να εγκατασταθεί, λέει, η κόρη του.

*** «Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο ‘τζαμπατζής’, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει ν’ αναλάβει κι αυτός ένα κόστος», μας είπε με θράσος ο Στέλιος Πέτσας.
Και εμείς νομίζαμε ότι τζαμπατζήδες ήταν οι καναλάρχες που χρησιμοποιούσαν τζάμπα τις δημόσιες συχνότητες και έβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι, οι πρόεδροι των κομμάτων που έπαιρναν δάνεια με «αέρα», οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που μπήκαν οι επιχειρήσεις τους στη λίστα Πέτσα, αυτοί που έβαζαν τα παιδιά τους στα υπουργεία, που έπαιρναν δημόσια έργα, που κέρδιζαν διαγωνισμούς για μάσκες ενώ πουλούσαν αμορτισέρ, που νοσηλεύονταν με έκπτωση 90-100% στο Ερρικός Ντυνάν και διάφοροι άλλοι.
Λάθος κάναμε μάλλον. Αυτοί είναι άριστοι.

*** Αστυνομικοί προσήγαγαν στην Καλαμάτα 13 γάλλους και γερμανούς τουρίστες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, διότι νόμιζαν ότι είναι ταλιμπάν. Ο λόγος; Η ενδυμασία τους. Θα μπορούσε να ήταν και σκετσάκι στους ΑΜΑΝ. Όχι;

https://www.youtube.com/watch?v=qUwoRGXBKeE&ab_channel=PolitisPress

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter