Ο Ξανθός έκανε τη σωστή δήλωση αλλά σε λάθος θέμα

Ο Ξανθός έκανε τη σωστή δήλωση αλλά σε λάθος θέμα

Να μην ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή, ζήτησε ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντρέας Ξανθός μιλώντας στο κανάλι OPEN. Όσοι θεωρούν απολύτως φυσιολογική τη δήλωση αυτή σήμερα που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία σύστασης Προανακριτικής για να παραπεμφθεί ο σύντροφος του Ξανθού, Νίκος Παππάς, κάνουν λάθος. Ο πρώην υπουργός Υγείας δεν έκανε δήλωση στήριξης του Νίκου Παππά, τον οποίο η ΝΔ θέλει να διώξει ποινικά συμπεριφερόμενη ως καθεστώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αντρέας Ξανθός απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου για το αν συμφωνεί με την άποψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και απάντησε:  «Εγώ δεν θεωρώ ότι έχει νόημα σήμερα να ποινικοποιήσουμε την πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης. Να μην ποινικοποιήσουμε ούτε την πολιτική, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Ιατρική».

Επειδή ο Αντρέας Ξανθός διακρίνεται για το θάρρος της γνώμης του, ακόμη και αν η γνώμη του δεν είναι γεμάτη θάρρος, δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε το δικαίωμά του σε αυτή την άποψη. Το πρόβλημα όμως θα το έχουν δύο κατηγορίες τηλεθεατών. Αυτοί που έχουν χάσει δικούς τους  στην πανδημία γνωρίζοντας πολύ καλά πως κάποιοι έχουν και ποινικές ευθύνες για όσα έγιναν και απ την άλλη οι σύντροφοί του που την κρίσιμη μέρα, τον ακούν να αντιστρέφει τα περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. 

Δεν ποινικοποιούν την πολιτική ζωή όσοι ζητούν να ερευνηθούν οι αναθέσεις εκατομμυρίων της  Γενικής Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου εν μέσω πανδημίας, ούτε όσοι θέλουν να λογοδοτήσουν αυτοί που παίρνουν αλλοπρόσαλλα  μέτρα που στοιχίζουν ζωές. Να μην την ποινικοποιήσουμε και την Επιστήμη, αλλά ο επιστήμονας που κάνει συνειδητά έγκλημα για να πάρει μίζα ας πούμε, έχει ποινικές ευθύνες. 

Φυσικά η πολιτική δεν είναι  απαλλαγμένη από την έννοια του Δικαίου και της τιμωρίας και σίγουρα δεν είναι η Επιστήμη της στρογγυλοποίησης. Σωστή δήλωση έκανε ο συμπαθής Αντρέας Ξανθός, αλλά για λάθος θέμα. Όταν βρει τη φόρμα του θα κάνει και για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής από τη ΝΔ που είναι και επίκαιρο.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter