Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και η… αλήθεια του για τη δικαίωση Βαξεβάνη

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και η… αλήθεια του για τη δικαίωση Βαξεβάνη

Απάντηση στην επιστολή του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, δίνει εκ νέου η ιστοσελίδα Stonisi.gr την οποία προσπάθησε να κατηγορήσει για… ελλιπές ρεπορτάζ με αφορμή τη δικαίωση του Κώστα Βαξεβάνη σε δίκη που προκάλεσε με αναφορά του στην Εισαγγελία που…. αρνείται ότι την έστειλε.

Αναλυτικότερα:

Για μια ακόμα φορά ο κ. Αθανασίου, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη και πέραν της Λέσβου αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας stonisi.gr επιλέγει να απαντήσει σε εμάς για τα όσα γράφτηκαν πανελλαδικά από πολλές δεκάδες μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Και να ψέξει εμάς για… ελλιπές ρεπορτάζ για όσα αναδημοσιεύσαμε και εμείς χρησιμοποιώντας μάλιστα στο τέλος και την πηγή της αναδημοσίευσης μας.

Τα ίδια έκανε πριν δυο χρόνια όταν υπουργοποιήθηκε ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης και το «Ν» δημοσίευσε το τι έλεγε το 2014 για το βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, ο νέος Υφυπουργός σύγχρονου πολιτισμού σε άρθρο του στην Athens Voice. Αυτό λοιπόν το άρθρο που επτά ολόκληρα χρόνια ήταν αναρτημένο στη μεγάλη αυτή ιστοσελίδα (και ακόμα είναι) όπως και στην προσωπική σελίδα του κ. Γιατρομανωλάκη, έσπευσε ο κ. Αθανασίου να ζητήσει από το «Ν» να το διαγράψει!

Πάλι καλά λοιπόν που αυτή τη φορά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, μας ψέγει απλά για ελλιπές ρεπορτάζ και μη τήρηση της επαγγελματικής δεοντολογίας.

Επί τη ευκαιρία δημόσια ας δηλώσουμε ότι ο κ. Αθανασίου έχει το δικαίωμα να λειτουργεί έναντι των Μέσων Ενημέρωσης όπως αυτός κρίνει σωστό για την πολιτική του και μόνο καριέρα.

Το «Ν» επανειλημμένα του ζήτησε να δώσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο (το μοναδικό ενημερωτικό ραδιόφωνο της Λέσβου ) ή στην ιστοσελίδα μας για να καταθέσει τις απόψεις του ως κυβερνητικός βουλευτής. Ουδέποτε απάντησε έστω και αρνητικά. Αντιθέτως επιλέγει να νομίζει ότι απαντά σε δημοσιεύματα μας είτε με αοριστίες σε…. «φίλιο περιβάλλον» είτε δηλώνοντας (και όχι μόνο δηλώνοντας) ότι μας αγνοεί.

Η επιστολή του κ. Αθανασίου είναι η παρακάτω. Ακολουθεί η απάντηση του «Ν» καθώς και η παρουσίαση της αναφοράς του κ. Αθανασίου την οποία ο άριστος νομικός και ανώτατος δικαστής…. δεν έστειλε ποτέ.

Η επιστολή Αθανασίου

«Κύριε Διευθυντά,

Χθες 6 Δεκεμβρίου σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα σας «stonisi.gr», ισχυρίζεσθε ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει αθωωθεί ύστερα από μήνυσή μου. Θα έπρεπε, ως είχατε υποχρέωση, να επικοινωνήσετε μαζί μου για να διασταυρώσετε την βασιμότητα των πληροφοριών σας.

Θα διαπιστώνατε, ότι ο κ. Βαξεβάνης απηλλάγη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, για αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως, και στο οποίο Δικαστήριο εγώ δεν είχα κληθεί, αφού ούτε μηνυτής ήμουν, ούτε μάρτυρας. Ο κ. Βαξεβάνης δεν απηλλάγη για την σε βάρος μου συκοφαντική δυσφήμηση, όπως ψευδώς αναφέρετε, γιατί αυτή εκδικάζεται στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ύστερα από μήνυσή μου.

Ο κ. Βαξεβάνης για τη σε βάρος μου συκοφαντική δυσφήμηση έχει καταδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για ποσό 75000 ευρώ υπέρ εμού (απόφαση 1631/2019) και εκκρεμεί και άλλη αστική δίκη για άλλη συκοφαντική δυσφήμιση.
Όσον αφορά το ποινικό Δικαστήριο έχει ζητήσει και πέτυχε εφτά (7) αναβολές!!! με διάφορα προσχηματικά κωλύματα, άλλοτε των συνηγόρων του και άλλοτε δικά του, αρνούμενος να δικασθεί.Ένας αθώος δεν φοβάται τη δικαιοσύνη.

Αλλά ο κ. Βαξεβάνης, κατηγορούμενος για συκοφαντία, σας παραπληροφόρησε και εσείς σκόπιμα δεν διερευνήσατε την υπόθεση.Τον περιμένω λοιπόν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.Παρακαλώ να αναρτήσετε την παρούσα επιστολή μου στην ιστοσελίδα σας ως συνέχεια στο ίδιο ρεπορτάζ και να ανασκευάσετε όσα ανακριβώς αναφέρατε.

Με τιμή,Χαράλαμπος Αθανασίου, Αντιπρόεδρος της Βουλής.».

Και μια απάντηση από το «Ν»

1. Όπως παραπάνω γράψαμε το «Ν» αναδημοσίευσε όπως και πολλές δεκάδες ΜΜΕ όλης της Ελλάδας σχετικό ρεπορτάζ παραθέτοντας μάλιστα την πηγή της αναδημοσίευσης. Αν ο κ. Αθανασίου επιθυμεί να απαντήσει ας το κάνει στην πηγή του πανελλαδικής εμβέλειας ρεπορτάζ.

2. Η δίωξη κατά του κ. Βαξεβάνη ξεκίνησε μετά από αναφορά σε βάρος του από τον κ. Αθανασίου την οποία και δημοσιεύουμε. Βάση αυτής της αναφοράς ασκήθηκε δίωξη στον κ. Βαξεβάνη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου (γιατί δηλαδή δημοσίευσε μια ένορκη κατάθεση μάρτυρα ο οποίος έλεγε ότι τον πλησίασε δικηγόρος και του πρότεινε να τον αποφυλακίσει δίνοντας χρήματα σε συμβούλους του κ. Αθανασίου). Ο Μυτιληνιός δημοσιογράφος ζήτησε να κληθεί στη δίκη και ο ίδιος ο κ. Αθανασίου που είχε καταθέσει την αναφορά στη βάση της οποίας ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του πράγμα που όμως η Εισαγγελία αρνήθηκε.

3. Στη δίκη της 5ης Δεκεμβρίου το δικαστήριο αθώωσε τον κ. Βαξεβάνη.

4. Πράγματι όπως είναι γνωστό ο κ. Αθανασίου έχει καταθέσει πλείστες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη. Ο τελευταίος έχει δημοσιεύσει ως γνωστόν ρεπορτάζ υποστηρίζοντας ότι ο κ. Αθανασίου κατέθεσε ψευδές πόθεν έσχες και συμμετείχε στη διαδικασία απονομής χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών. Αντί να απαντήσει στα δημοσιεύματα προχώρησε σε μηνύσεις και αγωγές.

5. Σε βάρος του κ. Βαξεβάνη μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ποινική καταδίκη σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό. Υπάρχει μόνο μια πρωτόδικη απόφαση αστικού δικαστηρίου η οποία αποκρύπτεται ότι δεν έχει τελεσιδικήσει. Πάντως έχει σημασία ότι στην προκείμενη περίπτωση ο κ. Αθανασίου με αναφορά του συνέτεινε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του κ. Βαξεβάνη για παραβίαση απορρήτου την ίδια ώρα που τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή: StoNisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter