Ο Χαρδούβελης εμπιστεύεται τις τράπεζες και δεν φοβάται να αφήσει τα λεφτά του…

Ο Χαρδούβελης εμπιστεύεται τις τράπεζες και δεν φοβάται να αφήσει τα λεφτά του…

Είναι γεγονός, ο Γκίκας Χαρδούβελης… καταδέχεται πλέον τις ελληνικές τράπεζες και δηλώνει ότι δεν φοβάται να αφήσει τα λεφτά του σ΄αυτές…

Τρία χρόνια μετά το περίφημο «mail Χαρδούβελη», ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε στον Real FM ότι δεν βλέπει φόβο στις ελληνικές τράπεζες για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς ήδη έχουν γίνει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Δεν φοβάται, λοιπόν, όπως το 2012, είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος είχε βγάλει στο εξωτερικό τις καταθέσεις του, μεσούσης της κρίσης, με αποτέλεσμα να διαταχθεί και εισαγγελική έρευνα, το 2015, από την τότε αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με την παραγγελία της τότε έρευνας, έπρεπε να διερευνηθεί το ότι το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Τελικά ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε παραπεμφθεί σε δίκη τον Σεπτέμβριο του 2016 για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, όταν ήταν διευθυντής του γραφείου τού τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον κ. Χαρδούβελη και για τα 362.417 ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων. Οι μεταφορές αυτές αφορούσαν ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter