Ο Χάρης Κατσιμίχας αποχαιρετά την ποιήτρια Λένα Παππά

Ο Χάρης Κατσιμίχας αποχαιρετά την ποιήτρια Λένα Παππά

Με ένα συγκινητικό κείμενο, που αναρτήθηκε στα social του στιχουργού και ραδιοφωνικού παραγωγού Οδυσσέα Ιωάννου, ο Χάρης Κατσιμίχας αποχαιρέτησε  την ποιήτρια Λένα Παππά, που έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο 19 Ιουλίου, σε ηλικία 93 ετών.

Οι στίχοι των τραγουδιών «Της Αγάπης Μαχαιριά (Του Έρωτα)», «Το Δωμάτιο», «Παλιά καλοκαίρια» είναι ορισμένα από τα ποιήματα της Λένας Παππά που μελοποίησαν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας. 

Στην ανάρτησή του ο τραγουδοποιός αναφέρεται στην ποιήτρια ως «μεγάλη του αδερφή» φανερώνοντας το μέγεθος της απώλειας. 

«Πάει.. έφυγε..

Έχω μελοποιήσει πολλούς ποιητές.

Μου έκαναν την τιμή να με δέχονται, να με υπολήπτονται και να μου συμπεριφέρονται, σα να ήμασταν.. ίσα κι όμοια! Όλοι τους! Με έκαναν παρέα. Με καλούσαν στα σπίτια τους. Με τραπέζωναν. Με περιποιούνταν σαν δικό τους άνθρωπο, με αγαπούσαν πολύ (όπως κι εγώ αυτούς!) Η μεγάλη μου όμως αδυναμία, ήταν η Λένα Παππά.

Ο τρόπος που έγραφε, ήταν 100/100, αυτό που με εξέφραζε. Ήταν κυριολεκτικά μέσα στο μυαλό μου, όπως κι εγώ μέσα στο δικό της. Δεν έχει σημασία που δεν γνωριζόμασταν τόσο καλά, όπως με τον Χιόνη ή με τον Παπαγεωργίου. Ιδιοσυγκρασιακά, ήμασταν οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Αυτή στο λόγο, εγώ στη μουσική.

Δεν έφυγε απλά, κάποια που αγαπούσα, εκτιμούσα και θαύμαζα. Έφυγε μια συγγενής μου. Η μεγάλη μου αδελφή.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου Λένα Παππά».

Χάρης Κατσιμίχας

Διαβάστε επίσης:

Ο Παύλος Παπαχριστοφίλου άνοιξε παράθυρο στη σκέψη

Οι Massive Attack και ο Χούλιο

Τα ίχνη του Σωτήρη Πέτρουλα στην Αθήνα

Η Μαριάνα Κατσιμίχα στο Documento: «Δεν δίνω σόου, ζω το τραγούδι εσωτερικά»

Δωρεάν Εκδηλώσεις στην Αθήνα από 21 έως 27 Ιουλίου

Documento Newsletter