Ο Χάρισον Φορντ μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Χάρισον Φορντ μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Στα 75 του ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες που υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη και με αφορμή τη συνέχεια της κλασικής ταινίας «Blade runner» μιλάει αποκλειστικά στο Documento για την εμπειρία αυτή.

-Υστερα από μια σειρά διαδοχικών επιτυχιών η ανερχόμενη σκηνοθέτις και ηθοποιός Σοφία Μαραθάκη θεατροποιεί τον «Υμνο στην Ενωμένη Ευρώπη» του Βίκτωρ Ουγκό στη Μικρή Σκηνή της Στέγης και αναφέρει στη συνέντευξη της στη Στέλλα Χαραμή τα χαρακτηριστικά του νεοφιλελευθερισμού.

Οι νικητές των φετινών Νόμπελ. Τα βραβεία της Σουηδικής Ακαδημίας στον τομέα της επιστήμης και της λογοτεχνίας, όπως απονεμήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η βράβευση του Καζούο Ισιγκούρο, συγγραφέα του κλασικού πλέον «Τα απομεινάρια μιας μέρας» που μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Τζέιμς Άιβορι.

Λόγια του καφέ και λόγος για τον καφέ με έναν ειδήμονα, τον Αλέξανδρο Φούκη που εισάγει καφέ από διάφορα μέρη του κόσμου προκειμένου το ρόφημα που σερβίρει στο φλιτζάνι να δίνει μια ανεπανάληπτη αίσθηση. Με δεκατέσσερα χρόνια προϋπηρεσία ως barista, ο Αλέξανδρος γνωρίζει όλα τα στάδια που απαιτούνται προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι εφάμιλλο της αποθέωσης.

Εικόνες και γωνίες της παλιάς Αθήνας στο κείμενο της Αννας Κρυελίδου που σε μια σύντομη διαδρομή – στην οποία δεν χρειάζεται καν όχημα για να την ολοκληρώσεις – συναντάς τέσσερις τόπους λατρείας που έχουν να σου πουν πολλά για την πόλη μόλις σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Ένα σταυροδρόμι τεσσάρων διαφορετικών δογμάτων αναδεικνύονται επιβλητικά στο γύρισμα της οδού Φιλελλήνων προς την Αμαλίας και περιμένουν στωικά να τα ανακαλύψετε.

Η αστική ζωή των Γιαννιωτών στο πέρασμα δύο αιώνων μέσα από το φωτογραφικό λεύκωμα «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898-1944: Οι στερεοσκοπικές φωτογραφίες και τα ταξίδια ενός Γιαννιώτη γιατρού» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καπόν. Ο Αλέξανδρος Μωυσής που έχει την επιμέλεια του λευκώματος, τονίζει στη Μαρίνα Αγγελάκη πως «η μνήμη αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να σχετιστεί και με την όμορφη ζωή τους και όχι μόνο με τον απάνθρωπο θάνατό τους»

Ενα νομοσχέδιο που προσφέρει δικαίωμα στη ζωή. Δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μιλούν στο Documento και τον Ζακ Κωστόπουλο για το Νομοσχέδιο που ορίζει την νομική Αναγνώριση ταυτότητας και φύλου και αναγνωρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Πως το ποδήλατο άλλαξε το πρόσωπο μιας πόλης. Απόσπασμα από το βιβλίο «Provos & Merry Praknsters, Τα πρωτοποριακά κινήματα της δεκαετίας του ’60» του Γιάννη Μπαζού, που περιγράφει πώς μια προβοκατόρικη ομάδα αναρχικών πρότεινε τα κοινόχρηστα ποδήλατα στο Άμστερνταμ του 1960, γεννώντας έτσι την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη σημερινή «παγκόσμια πρωτεύουσα ποδηλάτου»

Μια ημερίδα που γίνεται στο Κορωπί επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ιστορικό θέμα που φαινόταν να έχει διευκρινιστεί. Στις 8-9 Οκτωβρίου 1944, τρεις ημέρες πριν από την Απελευθέρωση της Αθήνας και μακριά από τον δρόμο της γερμανικής υποχώρησης, στο Κορωπί, 47 Ελληνες δεν είδαν ποτέ το φως της λευτεριάς. «Γερμανοντυμένοι» Ελληνες, «ταγματαλήτες» κατά το κοινώς λεγόμενο, ήταν οι υπαίτιοι για την «τραγωδία του Κορωπίου». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter