Ο Χατζηδάκης εξεπλάγη «δυσάρεστα» (και καθυστερημένα) από τη στάση της Γερμανίας & Ολλανδίας

Ο Χατζηδάκης εξεπλάγη «δυσάρεστα» (και καθυστερημένα) από τη στάση της Γερμανίας & Ολλανδίας

Περίμενε να (ξανα)έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ για να εκπλαγεί από τη στάση της Γερμανίας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μπορεί να επέβαλαν στη χώρα μας μνημόνια και δανειακές συμβάσεις όπως και ξεπούλημα της περιουσίας μας, επιμένοντας στην καταστροφική λιτότητα αλλά ο υπουργός χρειάστηκε τα κορονοομόλογα για να καταλάβει…

Βέβαια την «άδεια» της έκπληξης την έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που πέταξε μερικά μισόλογα για τη στάση των Ευρωπαίων μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας είπε πως η άρνηση για τα κορονοομόλογα είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ευρωσκεπιτικιστών.

Μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά» και απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην κρίση είπε:

«Με εξέπληξε δυσάρεστα η στάση της Γερμανίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών του Βορρά. Περίμενα μεγαλύτερη ευελιξία και κατανόηση του προβλήματος. Έχουμε μπροστά μας μια συμφορά που ξεπερνά τις δυνάμεις όλων μας. Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει έμπρακτα τις αρχές της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, της ευαισθησίας, της ανθρωπιάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αλλά δήλωσε αισιόδοξος: «Πιστεύω ότι κάτι θα γίνει, αλλά δεν ξέρω πότε και αν θα είναι απολύτως ικανοποιητικό. Με χαροποιεί το γεγονός ότι τρεις μεγάλες χώρες, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία κινούνται στη δική μας κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Το να αντιδράς με καθυστέρηση δέκα χρόνων σε μια συνεχή πολιτική λιτότητας που επιβάλλει ένα κράτος σε μια ήπειρο, δεν το λες και πολιτική σπιρτάδα! 

Αλλά, ας προσθέσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έθεσε βέτο σε εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής και προφανώς… «καλύφθηκε» πίσω από το βέτο της Ιταλίας και Ισπανίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter