Ο Χατζηδάκης διαφημίζει το επικουρικό ταμείο του τζογαρίσματος

Ο Χατζηδάκης διαφημίζει το επικουρικό ταμείο του τζογαρίσματος

Προσπαθώντας να πείσει για τις… καλές προθέσεις του όσον φορά στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε μεταξύ άλλων ότι «ο νέος ασφαλισμένος δεν θα δίνει πια όλες του τις εισφορές σε έναν μεγάλο “κορβανά” για όλους, χωρίς καμία επαφή και κανέναν έλεγχο, όπως συμβαίνει σήμερα. Αλλά, αντί αυτού, θα έχει έναν δικό του προσωπικό λογαριασμό, έναν προσωπικό “κουμπαρά”, όπου θα συγκεντρώνονται και θα επενδύονται οι ασφαλιστικές του εισφορές για την επικουρική του σύνταξη, έτσι ώστε να πάρει από εκεί στο τέλος την επικουρική του».

Όπως τόνισε δε «η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά είναι ουσιαστικά η εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος μόνο στις επικουρικές συντάξεις και μόνο για τους νέους».

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια για το νέο έγκλημα κατά των ασφαλισμένων και της κοινωνικής ασφάλισης είναι ακριβώς η λογική του τζόγου που εύσχημα βαφτίζεται «επένδυση». Τα χρήματα των ασφαλισμένων θα τα διαχειρίζονται μάνατζερ, πάσης φύσεως «επενδυτές» και funds για να κάνουν μπίζνες με ξένα κεφάλαια, ενώ οι ασφαλισμένοι θα κινδυνεύουν διαρκώς να κάνουν τη λάθος… επένδυση και να χάσουν ό,τι είχαν δώσει με κόπο και μόχθο.

Ο Κ. Χατζηδάκης επικαλείται τη διεθνή εμπειρία από χώρες που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα, όπως είναι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και που κατά τον ίδιο και την κυβέρνηση της ΝΔ, «δείχνει ότι το σύστημα αυτό, με τις αναγκαίες κρατικές εγγυήσεις, λειτουργεί πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά και οδηγεί σε μεγαλύτερες συντάξεις».

Σχετικά με την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης απαντά με το κλασικό «επιχείρημα» περί fake news και επιστρατεύοντας συστήματα από τη… Ρουμανία και την Γκάνα!  «Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να εξαπατήσει τον κόσμο, παραπέμπει στα αποτυχημένα παραδείγματα λατινοαμερικανικών χωρών, όπως η Βενεζουέλα, αφρικανικών χωρών, όπως η Γκάνα και χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρουμανία. Οι χώρες αυτές έκαναν κάτι που δεν κάνουμε εμείς: Ιδιωτικοποίησαν πλήρως την υποχρεωτική κοινωνική τους ασφάλιση. Εμείς αντιθέτως εισάγουμε κεφαλαιοποιητικά στοιχεία στην κοινωνική ασφάλιση, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα της, όπως κάνουν η Σουηδία, η Ολλανδία, η Δανία. Για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το “άσπρο-μαύρο”, προσπαθώντας να μπερδέψει και τον κόσμο!» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter