Ο Χατζηδάκης διπλασίασε τον μισθό γαλάζιου golden boy με ρουσφετολογική τροπολογία

Ο Χατζηδάκης διπλασίασε τον μισθό γαλάζιου golden boy με ρουσφετολογική τροπολογία

Το τελευταίο σχέδιο νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από το κλείσιμο της Βουλής, περιελάμβανε μια σειρά ρουσφετολογικών ρυθμίσεων. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsbreak.gr, μια εξ αυτών, αφορά τον  διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ο μισθός του οποίου αυξάνεται και πλέον φθάνει στο ύψος του μισθού του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το άρθρο 99 του νόμου 5043/2023 δίνει τη δυνατότητα -έπειτα από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης- για την αύξηση του μισθού επικεφαλής του οργάνου έως τις 8.314,56 ευρώ τον μήνα μικτά, από 4.631 ευρώ μικτά που ήταν μέχρι τώρα.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή του Κωστή Χατζηδάκη ή αλλιώς του στόχου 5046c της ΕΥΠ, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεών του, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί σκανδαλώδεις. Ο ίδιος άλλωστε είναι που πέρυσι είχε αυξήσει και τον μισθό του διοικητή του ΕΦΑ στις  7.483,104 ευρώ μικτα, ενώ είχε δρομολογήσει και τον διορισμό δεκάδων διευθυντών με παχυλούς μισθούς και αδιαφανείς διαδικασίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter