Ο Χατζηδάκης παραδέχεται την κωλοτούμπα για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού

Ο Χατζηδάκης παραδέχεται την κωλοτούμπα για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού

Δεξιοτέχνης στις πολιτικές κυβιστήσεις αποδεικνύεται ο υπουργός Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης παραδέχεται τη μετάθεση της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «σαλαμοποίησης» της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Εκτός από τις κοινωνικές αντιδράσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδει την αναβολή σε ενστάσεις που έχουν ως αφετηρία τις Βρυξέλλες.

Ενώ ο υπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαίωναν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων που διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, ανέφερε ότι νομοσχέδιο θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο και πως η ψήφισή του δεν αναμένεται νωρίτερα.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για άτακτη υποχώρηση του Κ. Χατζηδάκη εξαιτίας της κατακραυγής και των μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων. Παράλληλα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για αντιδράσεις από την πλευρά των Βρυξελλών λόγω των συνεπειών που θα προκαλέσει στο δημόσιο χρέος η κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης εξαιτίας του κόστους μετάβασης.

Ο υπουργός Εργασίας, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ή καλύτερα, δεν είχε ολοκληρώσει την πολιτική του πιρουέτα. Επιλέγοντας για άλλη μια φορά την τακτική της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση, ο Κ. Χατζηδάκης απάντησε με μία επιθετική και δηκτική ανακοίνωση. Δεν αρνείται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της «σαλαμοποίησης» των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Δηλαδή, ενδέχεται το νέο ασφαλιστικό να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή πριν το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια μετά την επαναλειτουργία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αλλάζει το σχεδιασμό της σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά».

Η ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τη διαβούλευση με τους φορείς η οποία προχωρεί παράλληλα. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η επεξεργασία των σχετικών παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Πρόθεση δε του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της.

Διερωτόμαστε, πού είναι η αλλαγή πλεύσης που είδε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πότε είχε πει η κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του πριν από τον Αύγουστο; Κυρίως όμως, είναι άραγε σοβαρό για μια αξιωματική αντιπολίτευση να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για το αν ένα νομοσχέδιο θα συζητηθεί 20 ημέρες πριν ή μετά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς σε απόγνωση και καταφεύγει κάθε μέρα σε μια κωμικοτραγική αντιπολίτευση. Δε φτάνει που αντιστρατεύεται ένα νομοσχέδιο το οποίο αυξάνει τις επικουρικές συντάξεις των νέων, βλέπει παράλληλα και φαντάσματα σαν αυτό με την δήθεν χρονική μετάθεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter