Ο Χατζηθεοδοσίου «άδειασε» τον Γεωργιάδη: Συγχώνευση σημαίνει λουκέτο στο 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο Χατζηθεοδοσίου «άδειασε» τον Γεωργιάδη: Συγχώνευση σημαίνει λουκέτο στο 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη επεφύλασσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στο Kontra24. Ερωτηθείς για το αν ισχύει ότι μόνο 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό και άρα στο Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Χατζηθεοδοσίου όχι μόνο συμφώνησε αλλά πρόσθεσε ότι το 80% των επιχειρήσεων θα κλείσουν.

Διαβάστε επίσης: Κυνική παραδοχή Άδωνη: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν

«Το 80% των επιχειρήσεων της χώρας είναι από 0-5 άτομα άρα είναι σαν να λεμέ ότι το 70 με 80% των επιχειρήσεων δεν θα έχει κάποια μορφή χρηματοδότησης και σε μια ελεύθερη οικονομία όταν κάποιος δεν μπορεί να πάρει δανεισμό από την τράπεζα οδηγείται στο κλείσιμο. Αυτό δεν ισχύει ούτε στην Ευρώπη. Τα κριτήρια είναι ανάλογα με τον τρόπο που ζητά κάποιος τα χρήματα. Αν δηλαδή το σχέδιο που υποβάλλει είναι υλοποιήσιμο και μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Διαβάστε επίσης: Η… ασάφεια Άδωνη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που για την Κομισιόν είναι «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας (Video)

«Θα κλείσουμε το 80% των επιχειρήσεων; Αυτό που ονομάζουμε συγχωνεύσεις δεν μπορεί να γίνει σε 1 ή 2 χρόνια. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλος χρόνος και αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει σταδιακά. Δεν είμαστε αντίθετοι. Όμως αυτή την στιγμή, αν πάρεις μια τέτοια απόφαση, ουσιαστικά αναγγέλλεις, ότι εγώ αύριο το πρωί θα κλείσω πάνω από το 40% των επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter