Ο χειρότερος τυφώνας της 60ετίας «τρέχει» με 195χλμ/ώρα προς το Τόκιο – Ξηλώνει κτίρια, «σηκώνει» φορτηγά στον αέρα! (Photos+Videos)

Ο χειρότερος τυφώνας της 60ετίας «τρέχει» με 195χλμ/ώρα προς το Τόκιο –  Ξηλώνει κτίρια, «σηκώνει» φορτηγά στον αέρα! (Photos+Videos)

Τουλάχιστον ένας νεκρός καταγράφηκε στην Ιαπωνία σύμφωνα με το cnn, καθώς ο τυφώνας Hagibis (στην ταϊλανδική γλώσσα σημαίνει «ταχύτητα») πλησιάζει το Τόκιο το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019. Ο τυφώνας είναι ο ισχυρότερος που χτύπησε τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια. 

Παρότι έχει εξασθενήσει και κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία 3 των Ατλαντικών τυφώνων, ο άνεμος φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις τα 195 km/h. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Hagibis θα χτυπήσει την Νότια Ιαπωνία και το Τόκυο με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 130 km/h, ενώ αναμένονται και πολύ μεγάλα ύψη βροχής που δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 200 χιλιοστά, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο τυφώνας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά με ταχύτητα που πλησιάζει τα 30 χλμ/ώρα. Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Himawari-8 της Ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (JMA) διακρίνεται ο τυφώνας στις 07:30 ώρα Ελλάδας (13:30 ώρα Ιαπωνίας), καθώς και η ενδεικτική διεύθυνση της κίνησής του κατά τις επόμενες ώρες. Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Τόκιο ματαιώθηκαν, ενώ οι αρχές παροτρύνουν το κοινό να εγκαταλείψει περιοχές υψηλού κινδύνου. Τέλος, η Formula 1 ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες του Ιαπωνικού Grand Prix που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο 12/10.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter