Ο χιονιάς αφήνει πίσω του δύο νεκρούς και παραλύει την κυκλοφορία- Υπό το μηδέν τα θερμόμετρα και σήμερα

Ο χιονιάς αφήνει  πίσω του δύο νεκρούς και παραλύει την κυκλοφορία- Υπό το μηδέν τα θερμόμετρα και σήμερα

Όλη τη νύχτα επιχειρούσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 55 πυροσβέστες και 26 οχήματα για να απεγκλωβίσει οδηγούς στην Εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων. Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Ναυπακτία και στην Κομοτηνή_x000D_
_x000D_

Η Εθνική οδός έμεινε κλειστή για περίπου 10 ώρες. Από τις 02.10 είναι ανοικτό το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα. Τα ΙΧ έχουν απομακρυνθεί από το σημείο () και πλέον η επιχείρηση αφορούσε μόνο οχήματα βαρέος τύπου. Με απόφαση της Τροχαίας ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

Πολλοί από τους οδηγούς εγκλωβίστηκαν στο σημείο, λόγω της αμέλειας να τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους, ενώ κάποιο άλλοι προσπάθησαν να κάνουν αναστροφή, εγκλωβίστηκαν εκ νέου κάνοντας έτσι ακόμα πιο δυσχερές το έργο των μηχανημάτων της Περιφέρειας που προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού. 

Ο χιονιάς προκάλεσε όμως και ανθρώπινες απώλειες. Ένας 77χρονος, που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, εντοπίστηκε αρχικά ζωντανός, αλλά κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.

Στην Κομοτηνή μία 78χρονη την Παρασκευή διακομίστηκε νεκρή στο νοσοκομείο. Η ηλικιωμένη, είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Χαρακτηριστικό της έντασης της κακοκαιρίας, είναι πως έχει χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, στην πεδινή Ηλεία, ακόμα και στις παραλιακές περιοχές της Κυλλήνης και της Κουρούτας.

Στην Ηλεία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες από το 73ο χιλιόμετρο, έως το 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, στην επαρχιακή οδό Ανδριτσαίνας- Επικούρειου Απόλλωνα, στη δημοτική οδό Ανδριτσαίνας- Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι- Φανάρι- Αμυγδαλιές- Μύρωνια του δήμου Ανδριτσαίνας- Κρεστενών και στη δημοτική οδό Σκληρός-Νέδα- Άγιος Σώστης- Αμπελιώνα- Πέτρα του δήμου Οιχαλίας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από 28ο χιλιόμετρο, έως 52ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Άρτας από τη Χρυσοπηγή έως την γέφυρα Κομποτίου και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Περδικακίου Αυλακιού από 12ο χιλιόμετρο, έως το 38ο χιλιόμετρο.

Το ψύχος πάντως θα επιμείνει και σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή:

ΑΤΤΙΚΗ Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα νότια χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές.ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -2 ως 2 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -8 ως -2 βαθμούς κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ  Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -12 ως -1 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -4 ως 5 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στις νοτιότερες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -4 ως 4 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στη θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τα οποία θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα)ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 2 ως 6 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παροδικές χιονοπτώσεις. ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 2 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter