Ο Χουλιαράκης στο Euroworking Group ενημερώνει για τη συμφωνία με τους θεσμούς

Ο Χουλιαράκης στο Euroworking Group ενημερώνει για τη συμφωνία με τους θεσμούς

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, η διάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group) πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικώντης Ευρωζώνης και όχι με τηλεδιάσκεψη. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπεί στη συνεδρίαση του EWG στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα βρεθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement), μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών, όπως σημείωσε πηγή της ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το EuroWorking Group είναι αυτό που θα κληθεί, επίσης, να εξετάσει σε επόμενο στάδιο την «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και τα βασικά νομοσχέδια που πρέπει να περάσουν από την ελληνική Βουλή.

«Η πολιτική έγκριση προβλέπεται να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου» σημείωνε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι εφόσον γίνει και αυτό, αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια και τελικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση και την εκταμίευσή της. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter