Ο Χρήστος Θηβαίος στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στον Σπύρο Οικόπουλο για τον Ουμπέρτο Έκο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον σύγχρονο φόβο και την απώλεια της εργασιακής αξιοπρέπειας.

«Οι σημερινοί συνήθεις ύποπτοι είναι οι νέοι. Στοχοποιούνται και ενοχοποιούνται πολύ εύκολα, γιατί θα μας πουν αλήθειες που δεν θέλουμε να ακούσουμε και ψέματα που θέλουμε να ακούσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Docville.

Με αφορμή την ταινία «Καπόνε» όπου ο Βρετανός Τομ Χάρντι υποδύεται το αφεντικό της μαφίας του Σικάγου, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ανακαλύπτει τις πέντε καλύτερες βιογραφίες αυθεντικών μαφιόζων. Γιατί η μεγάλη οθόνη λάτρεψε από νωρίς τους αληθινούς γκάγκστερ.

Η Έμυ Ντούρου μας γυρίζει πίσω στον χρόνο και παρουσιάζει το καλοκαίρι μέσα από τα αναγνωστικά του δημοτικού από το 1932 έως το 1977. Η σκέψη ολόκληρων δεκαετιών βρίσκεται κρυμμένη μέσα στα παλιά σχολικά βιβλία.

Ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος καταθέτει τις σκέψεις του πάνω στο βιβλίο «Ο πολιτισμός του χρυσόψαρου» του Μπρυνό Πατινό. Οι αλγόριθμοι του νέου ψηφιακού καπιταλισμού έχουν μεταβάλει τους ανθρώπους σε χρυσόψαρα.

Το παραδοσιακό σκυριανό σπίτι, οι πειρατές, οι Γέροι της Αποκριάς και τα σπάνια ντοκουμέντα για τη Φιλική Εταιρεία και το Παρίσι του 1968. Η Αναστασία Φαλτάιτς ξεναγεί την Ηλέκτρα Ζαργάνη στα μυστικά του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου στη Σκύρο.

Στο πλαίσιο των φετινών Κουντουριώτειων στην Υδρα ο Μίλτος Σαχτούρης τιμάται με ένα συμπόσιο και μια έκθεση. Ο ποιητής αποκαλούσε το έργο του «ζωγραφισμένη ποίηση» και συχνά έλεγε πως αν δεν ήταν ποιητής, θα ήθελε να είναι ζωγράφος. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Το δικό μας ατέλειωτο καλοκαίρι. Εικόνες και μυρωδιές από τη Σάμο, το πανέμορφο νησί του ανατολικού Αιγαίου. Γράφει η συγγραφέας Ελενα Χουσνή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter