Και οι «σκοτωμένοι» ποιητές

Ο Χριστιανόπουλος, ο Κοτζιάς, ο Πολύδωρας και ο σπόρος

Φαίνεται πώς κάποιοι πολιτικοί έχουν λατρεία σε ένα συγκεκριμένο στίχο του μεγάλου μας ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου και καταφεύγουν σε αυτόν, σε κομβικές στιγμές της πολιτικής τους ζωής. Μόνο που καταφεύγουν παραφράζοντας. Πρόκειται για τον στίχο από το ποίημα «Το Κορμί και το Σαράκι».

Γράφει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος «και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».

Τουίταρε ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας την αποδοχή της παραίτησής του από τον πρωθυπουργό : «βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

Και ο Βύρων Πολύδωρας, όμως, έχει καταφύγει στο παρελθόν στον ίδιο στίχο για να απαντήσει στους επικριτές τους, όπως το 2013 όταν βρέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας: «Θέλουν να με θάψουν, μα εγώ είμαι σπόρος και φυτρώνω» έλεγε στους συνομιλητές του παραφράζοντας τον Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Δεν λέμε καλό είναι οι πολιτικοί μας να είναι διαβασμένοι και να κάνουν προβολή του εαυτού τους σε ένα... ποίημα. Ας το αποστηθίσουν, τουλάχιστον. Ώστε να το αποδίδουν σωστά. Δεν χρειάζεται να "σκοτώνουμε" και τους ποιητές.

Διαβάστε ακόμη: Το tweet του Κοτζιά μετά την αποδοχή της παραίτησής του

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.