Ο χρόνος τρέχει εις βάρος της πατρίδας μας

Ο χρόνος τρέχει εις βάρος της πατρίδας μας

Οικονομία, εργασιακά, τουρισμός, προσφυγικό. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα με την Τουρκία. Η επιθετικότητα της γείτονος κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και αλλάζει ποιοτικά. Υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα στον Εβρο, παρεμπόδιση σκαφών του λιμενικού και συγκρούσεις, χρησιμοποίηση των προσφύγων και του προσφυγικού ως ασύμμετρης απειλής, νευρικότητα στον Εβρο, καθημερινές προκλητικές δηλώσεις και ανακοινώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο και αξιωματούχους του.

Και η κυβέρνηση της χώρας; Η κυβέρνηση συνήθως «συνιστά ψυχραιμία» ως ουδέτερος παρατηρητής ή ακόμη χειρότερα – όπως ο Αδωνης Γεωργιάδης με τη συμβουλή του να «μην τσιμπάμε»– υποβαθμίζει το θέμα.

Ειδικότερα, η απειλή τουρκικών γεωτρήσεων εκτός των έξι μιλίων των ελληνικών νησιών και οι προκλητικές επίσημες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα όχι μόνο μένουν ουσιαστικά αναπάντητες, αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει κανενός είδους πρωτοβουλία για διεθνοποίηση του θέματος στο εξωτερικό και για πολιτική διαλόγου, για προσπάθεια συναίνεσης και δημιουργίας εσωτερικού πολιτικού μετώπου.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική εμφανίζεται μετέωρη, άβουλη και στάσιμη. Η στασιμότητα αυτή όχι απλώς ζημιώνει τη χώρα, αλλά κατ’ ουσίαν αλλάζει τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς εις βάρος μας και στην περιφερειακή σκηνή και εντός ΕΕ. Οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί χειρισμοί μειώνουν επίσης την επιρροή της Ελλάδας ως γεωπολιτικού δρώντος και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια και της αποστερούν κρίσιμα διπλωματικά όπλα.

Ηρθε η ώρα για τη Νέα Δημοκρατία, τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να αναμετρηθούν με τα πραγματικά προβλήματα εξωτερικής πολιτικής και τοποθέτησης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

Ηρθε επίσης η ώρα για να αντιμετωπίσει τους κύκλους εθνικισμού και εξτρεμισμού που υπάρχουν στο εσωτερικό της και τους οποίους ανέχτηκε και υιοθέτησε και η σημερινή ηγεσία υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Χωρίς «μακεδονομάχους» και «βουκεφάλες» τι απομένει σήμερα από την εθνική πολιτική της ΝΔ; Παλινωδίες και παραπλανητικές δηλώσεις, διαρροές και αντιδιαρροές από το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Αμυνας.

Μια ελληνική κοινωνία ανενημέρωτη και μια κουτσή εκπροσώπηση της χώρας μας, χωρίς σχέδιο και χωρίς πραγματικό αίτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρός του και όλοι οι εκπρόσωποί του, όλα τα προοδευτικά κόμματα μικρά και μεγάλα ζητούν θεσμικό διάλογο, συναινέσεις, δημιουργία εσωτερικού και διεθνούς μετώπου για την υποστήριξη των ελληνικών θέσεων.

Η κυβέρνηση τρομάζει να αναμετρηθεί με τις ευθύνες της και βλέπει κάθε θέμα εξωτερικής πολιτικής μέσα από την κλειδαρότρυπα του μικροκομματικού της οφέλους και της αγωνίας της μην τυχόν στεναχωρήσει την ακροδεξιά κομματική συνισταμένη της.

Ο χρόνος όμως τρέχει… και είναι εις βάρος της πατρίδας μας.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter