Ο Χρυσοχοΐδης «εξωραΐζει» τις αστυνομικές αγριότητες και λογοκρίνει δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ

Ο Χρυσοχοΐδης «εξωραΐζει» τις αστυνομικές αγριότητες και λογοκρίνει δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ

Μετά τις αγριότητες που επιφύλασσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προς τους διαδηλωτές, στο πνεύμα του πολιτικού του προϊστάμενου Κυριάκου Μητσοτάκη, τώρα έρχεται να ωραιοποιήσει την αστυνομική βία προβάλλοντας μια καταγραφή των αστυνομικών κινήσεων απέναντι στους διαδηλωτές.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης -κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων – γνωστοποίησε ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η «λευκή βίβλος» για την εσωτερική ασφάλεια, ενώ αλλάζει εκ βάθρων η δομή της αστυνομίας και της εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, μετά την κατακραυγή για τα έργα και τις ημέρες της Αστυνομίας επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη (ακόμα ψάχνουν ωστόσο τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά) στην παρουσίαση του εξωραϊσμού της Αστυνομίας ο υπουργός μίλησε για αλλαγή εποχής και μετατροπή της σε ΕΛ.ΑΣ. του 21ου αιώνα.

Γνωρίζοντας τον κ. Χρυσοχοΐδη, όλα αυτά τρομάζουν ενώ μίλησε για «διαχείριση των συναθροίσεων» στηριγμένη «στη λογική της αναλογικότητας, με την έννοια ότι θα γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου και υπάρχει κλιμακωτή αντίδραση με προτελευταία τη χρήση νερού από τα ειδικά οχήματα και τελευταία τη χρήση χημικών».

Βέβαια όλα αυτά μπορούν να αποβλέπουν σε καθαρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, στην προσπάθεια ωραιοποίησης μιας πρακτικής αλλά στις ίδιες βλέψεις τους είναι και η λογοκρισία των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ.

Γιατί σε κάθε ωραιοποιημένο και γυαλιστερό σχέδιό τους κρύβονται οι βλέψεις και οι πολιτικές σκοπιμότητες.

Αυτή τη φορά ο περιορισμός των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων γίνεται στο όνομα της… σωματικής ακεραιότητας!

Έτσι σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα με τίτλο «Παρουσία και Προστασία Δημοσιογράφων», αυτοί θα περιορίζονται όπου τους λέει η Αστυνομία.

Σημειώνει λέξη προς λέξη:

«Μία σημαντική πτυχή των συναθροίσεων είναι και η παρουσία δημοσιογράφων σε αυτές. Η παρουσία και η προστασία των δημοσιογράφων στο πλαίσιο των συναθροίσεων είναι βασική συνιστώσα του νέου σχεδιασμού. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, αλλά και παράλληλα, η ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν επεισόδια.

Στο σχέδιο ασφάλειας της συνάθροισης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων, για αυτό το λόγο, ανάλογα και την εκάστοτε κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό.

Η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση.»

Και αν στο μυαλό σας έρχονται σκηνές αδικαιολόγητης βίας των αστυνομικών οργάνων κατά διαδηλωτών που η αστυνομία δεν θα  ήθελε να καταγραφούν, μάλλον έχετε απόλυτο δίκιο.

Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ που έχουν γίνει θύματα της αστυνομικής βίας, μέσα στο επαγγελματικό μένος των αστυνομικών οργάνων.

Εξάλλου, η οριοθέτηση της δράσης των δημοσιογράφων μόνον ως προληπτική λογοκρισία μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μας εκπλήσσει! 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/01/21/600969a1825e63767626f7e2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter