Ο Χρυσοχοΐδης σε ρόλο Βορίδη

Ο Χρυσοχοΐδης σε ρόλο Βορίδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, φαντασιώνεται ότι είναι ο έλληνας «Σερίφης του Νότιγχαμ». Το υπουργείο που ήθελε πολύ, ο Μάκης Βορίδης έχει βρει έναν άξιο αντικαταστάτη.

Έχει εξαπολύσει τους πραιτωριανούς του σε όλη την πρωτεύουσα και όχι μόνο, με το πρόσχημα της προστασίας των πολιτών, αφήνοντάς τους ανεξέλεγκτους να προβαίνουν σε βιαιότητες που μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναδεί η χώρα.

Προκλητικά χθες το απόγευμα στη Βουλή αποκάλυψε τις κυβερνητικές προθέσεις για τα θέματα της κρατικής καταστολής ξεπλένοντας την αστυνομική βία, χαρακτηρίζοντας ως μικρά και λίγα τα δεκάδες κρούσματα του τελευταίου μήνα, κάνοντας λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν βρήκε να πει τίποτα για την νέα μέθοδο εκφοβισμού των δυνάμεων καταστολής του εξευτελισμού των γυναικών δια μέσου του ξεγυμνώματος. Η τουλάχιστον σεξιστική συμπεριφορά των ανδρών του υπουργού, που την αντέγραψαν από τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα, παρατηρείται πολύ συχνά στην πρωτεύουσα απέναντι σε αθώους πολίτες με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων.

Ούτε οι ασφαλίτες του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς δεν ακολουθούσαν τέτοια τακτική, τουλάχιστον δημόσια.

Ο «Σερίφης των Αθηνών» λοιπόν απτόητος μας διαβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι θα συνεχίσει το όργιο της βίας, επεκτεινόμενο μάλιστα όχι μόνο σε ολόκληρη την Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Υπερασπιζόμενος το τρίπτυχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη «ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στην πόλη, ασφάλεια στη χώρα», όχι μόνο αθωώνει τα κρούσματα κατάχρησης εξουσίας των ανδρών της ΕΛΑΣ αλλά τους προτρέπει να συνεχίσουν με μεγαλύτερο ζήλο.

Δεν βλέπει όμως ότι δίπλα στους ματατζήδες που δέρνουν και ξεγυμνώνουν αθώους πολίτες, οργιάζει χωρίς να ενοχλείται από κανέναν το εμπόριο ναρκωτικών, η αγορά λευκής σαρκός και το παράνομο εμπόριο.

Αυτά ο κύριος Χρυσοχοΐδης τα θεωρεί ελεύθερο εμπόριο μέσα στη λογική της σκληρότερης δεξιάς που έχει περάσει από μεταπολιτευτικά από τη χώρα.

Είναι σίγουρο ότι για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν θεωρείται μεμπτόν η απαγόρευση κυκλοφορίας περιοδικών και εφημερίδων που ενοχλούν την παράταξή του, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, ο έλεγχος κυκλοφορίας των πολιτών ή η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιφέρεια.

Μόνο που όλα αυτά, όσο και αν σήμερα αφήνουν αδιάφορο των πολύ κόσμο, θα προκαλέσουν αύριο τέτοια δικαιολογημένη αντίδραση που κανείς από σημερινούς κυβερνώντες δεν φαντάζεται.

Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά, δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter