Ο Χωμενίδης σχολιάζει τις σαγιονάρες του Κατρούγκαλου (και ο Μπογδάνος κάνει like)

Ο Χωμενίδης σχολιάζει τις σαγιονάρες του Κατρούγκαλου (και ο Μπογδάνος κάνει like)

Το άγρυπνο βλέμμα του Χρήστου Χωμενίδη δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στις σαγιονάρες με τις οποίες εμφανίσθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε εκδήλωση στην Πύλο.

Και το πρόβλημα που εντόπισε δεν είναι το θέμα υγείας που επικαλέστηκε ο υπουργός, μια και έβαλε αναγκαστικά τις σαγιονάρες με το κοστούμι επειδή είχε υποστεί εγκαύματα στα πόδια, αλλά το γεγονός ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν υπερασπίστηκε όπως θα ήθελε ο συγγραφέας, αυτήν τη στυλιστική «επιλογή».

Εγκαλεί λοιπόν ο Χρήστος Χωμενίδης τον Γιώργο Κατρούγκαλο επειδή δεν είπε «έτσι γουστάρω να κυκλοφορώ κι αν σάς αρέσει”, τα έριξε στα εγκαύματα, επικαλέστηκε δικαιολογίες προσχολικής ηλικίας», όπως έγραψε ο συγγραφέας στο Facebook.

Κατά τον συγγραφέα λοιπόν, η αιτία που ανέφερε ο υπουργός είναι απλώς «γαργάρα» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα όφειλε να λανσάρει … σχολή, όπως ο Άντι Γουούρχολ (Γουόρχολ λέγεται συνήθως, αλλά ας μη χαλάσουμε τη χωμενίδεια σύνταξη).

Α, και, ναι, φυσικά συμφώνησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέκαθεν υπέρμαχος των… προχωρημένων στυλιστικών επιλογών…

Η ανάρτηση του Χρήστου Χωμενίδη:

«Τοποθετούμαι αφού πλέον έχουν κρυώσει τα αίματα.

Το πρόβλημα, για μένα, δεν είναι ότι ο καθηγητής και υπουργός κύριος Κατρούγκαλος εμφανίστηκε με κοστούμι και σαγιονάρες. Η αισθητική δεν είναι στατική, καθένας μπορεί να λανσάρει τις δικές του προτάσεις που εάν επικρατήσουν θα γραφτεί στην ιστορία της μόδας. Ο Όσκαρ Γουάιλντ, η Κοκό Σανέλ, ο Άντι Γουούρχολ, υπήρξαν στον καιρό τους άκρως πιό ρηξικέλευθοι από τον κύριο Κατρούγκαλο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Κατρούγκαλος δεν υποστήριξε την επιλογή του. Αντί να πει “έτσι γουστάρω να κυκλοφορώ κι αν σάς αρέσει”, τα έριξε στα εγκαύματα, επικαλέστηκε δικαιολογίες προσχολικής ηλικίας.

Η γαργάρα είναι το πρόβλημα. Στην πολιτική, στην τέχνη, παντού, ακόμα και ένα απαστράπτον πνεύμα χάνει το νόημα του εφόσον δεν συνοδεύεται από μια ισχυρή ραχοκοκκαλιά. Ο χαρακτήρας μετράει, στο φινάλε, περισσότερο από το ταλέντο ή την ευφυία.

Θα επανέλθω αναλυτικότερα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter