Ο ΥΠΕΘΑ και ο νόμος για τα σωματεία που «ξέχασε» ότι υπάρχει

Ο ΥΠΕΘΑ και ο νόμος για τα σωματεία που «ξέχασε» ότι υπάρχει

Πριν από λίγες μέρες η Ζέτα Μακρή, πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, επισκέφτηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο συνοδεία δύο συνδικαλιστών στρατιωτικών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «το σοβαρό ζήτημα που έχει προκληθεί στη βαθμολογική προαγωγή των Αξιωματικών Αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), από την έλλειψη ρητής πρόβλεψης του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας τους ως αξιωματικών στο άρθρο 37 του ν.4494/17» όπως αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο η παρουσία των δύο συνδικαλιστών προκάλεσε ερωτήματα σε αρκετούς συναδέλφους τους. Σύμφωνα με ν. 1264/82 και ειδικότερα το άρθρο 40Γ παράγραφος Β, τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων των Ενόπλων Δυνάμεων «απευθύνονται για επίλυση τυχόν προβλημάτων τους, τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος, στους Ανώτερους Στρατιωτικούς Διοικητές των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου ευρίσκεται η έδρα των σωματείων και στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου».

«Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων απευθύνονται μόνο οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του προηγούμενου εδαφίου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ωστόσο οι δύο αξιωματικοί είναι μέλη πρωτοβάθμιου σωματείου κάτι που σημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έλαβε υπ’ όψιν του τη νομοθεσία κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση. Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έμεινε λοιπόν ασχολίαστη στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και προκάλεσαν αρκετούς ψιθύρους για τον υπουργό και τη σχετική νομοθεσία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter