Ο υπόδικος «Σαντάμ» διεκδικεί τον δήμο της Β. Κέρκυρας – «Είμαι πεντακάθαρος» δηλώνει ο ίδιος

Ο υπόδικος «Σαντάμ» διεκδικεί τον δήμο της Β. Κέρκυρας – «Είμαι πεντακάθαρος» δηλώνει ο ίδιος

Ο Γ. Μαχειμάρης, πρώην νομάρχης και υπόδικος για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος, διεκδικεί τον δήμο Βόρειας Κέρκυρας. 

Ο… Σαντάμ του νησιού των Φαιάκων -όπως αναφερόταν σε δημοσίευμα του «Βήματος»- αντιμετωπίζει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έως και την εκδίκαση της υπόθεσής το Σεπτέμβρη του 2019, γεγονός που ενδεχομένως -στην περίπτωση δηλαδή που εκλεγεί- να τον καταστήσει τον πρώτο δήμαρχο που θα τεθεί σε αργία λίγες ημέρες μετά την εκλογή του. «Εγώ δικαιώθηκα μετά από σκευωρία, λασπολογία και συκοφαντία» απαντά ο ίδιος.

Στις αρχές Απριλίου, ο Γ. Μαχειμάρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό «ΑλλάΖΕΙ η Βόρεια Κέρκυρα». Εξελέγη νομάρχης του νησιού το 2002 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το Φεβρουάριο του 2007, το «Βήμα» -δια χειρός Γρ. Τζιοβάρα- κατέγραψε τα έργα και τις ημέρες της νομαρχιακής θητείας του Γ. Μαχειμάρη στο δημοσίευμα με τίτλο: Η «κόμισσα» της Κέρκυρας και ο «Σαντάμ».


«Έδερνε και έφτυνε τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως τον σημερινό βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Γεωργιάδη. Κατέθετε τα λεφτά της νομαρχίας σε ατομικό λογαριασμό και πλήρωνε ο ίδιος υπαλλήλους και προμηθευτές σε χαρτονομίσματα, λες και επρόκειτο για την προσωπική του επιχείρηση. Εγκατέστησε κάμερες στις υπηρεσίες για να παρακολουθεί το προσωπικό και διέγραφε όποιον νομαρχιακό σύμβουλο είχε διαφορετική άποψη. Και όταν έβρισκε τα… ζόρικα, θέλοντας να εμφανιστεί ως διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική εξουσία, κατέβαινε σε απεργία πείνας!», έγραφε το «Βήμα» για τον Γ. Μαχειμάρη, κριτικάροντας -μεταξύ άλλων- την πολιτική στήριξη της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άντζελας Γκερέκου, προς τον υποψήφιο δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας.

Ως προς τους λόγους που ο Γ. Μαχειμάρης απέκτησε το παρωνύμιο «Σαντάμ», ο Γρ. Τζιοβάρας σημείωνε: «Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην επίσημη αποτίμηση της περιφερειακής οργάνωσης Ιονίων του ΠαΣοΚ η δράση του κ. Γ. Μαχειμάρη παραλληλίζεται με αυτήν του εκπεσόντος ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, πριν φυσικά από το απάνθρωπο τέλος του που τον έκανε συμπαθή», ενώ στη συνέχεια γίνεται ακόμα πιο σαφής: «Ο προεκλογικός αγώνας δεν είχε πολιτικά χαρακτηριστικά, ενώ κυριαρχούσαν γιγαντοαφίσες με το πρόσωπο του Γ. Μαχειμάρη, χωρίς πολιτική αναφορά και χωρίς πολιτικό μήνυμα, δηλαδή σκηνές με χαρακτηριστικά από το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Γ. Μαχειμάρης φέρεται να είχε υπογράψει «κρυφό μνημόνιο» συνεργασίας με εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή και την αποστροφή του τοπικού ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπό του.

Υπόδικος και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Κατά τη διάταξη του ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με αριθμό: 138/2017, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας παραπέμφθηκε σε δίκη για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος λόγω αποδοχής εικονικών και μερικώς εικονικών φορολογικών στοιχείων που αφορούσαν τον «Οργανισμό Νομαρχιακού Ταμείου Ανάπτυξης». Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, το 2006, ο Γ. Μαχειμάρης αποδέχτηκε περί τα 27 τιμολόγια που αφορούσαν εικονικές ή μερικώς εικονικές συναλλαγές που ξεπερνούν συνολικά τα 150.000 ευρώ, καθιστώντας κακούργημα το αδίκημα της φοροδιαφυγής για το οποίο κατηγορείται. Μάλιστα, ο ανακριτής επέβαλλε στο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2019.

Αιρετοί σε αργία

«Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση» ορίζει ο νόμος, γεγονός που σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο Γ. Μαχειμάρης εκλεγεί δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, τότε θα είναι θέμα ημερών η έκδοση διαπιστωτικής πράξης από τον αρμόδιο ελεγκτή ΟΤΑ, η οποία και θα τον θέσει σε αργία έως ότου διεξαχθεί η δίκη στις 18/09/2019.

«Δεν υπήρχε ούτε ένα εικονικό τιμολόγιο»

Μιλώντας στο documentonews.gr, ο Γ. Μαχειμάρης δήλωσε «πεντακάθαρος» και δικαιωμένος «μετά από σκευωρία, λασπολογία και συκοφαντία». Αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκανε δεκτή την ένστασή τόσο του ίδιου όσο και πρώην αντινομάρχη, σύμφωνα με την οποία -κατά τα λεγόμενά του-δεν προκλήθηκε ζημία κατά τη θητεία του στη Νομαρχία. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει δύο ακόμα αθωώσεις, εκ των οποίων η μία προήλθε μετά από μήνυση του Ν. Γεωργιάδη σχετικά με υποθέσεις που κατηγορήθηκε για ζημία.

«Έγινε καταλογισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο (σ.σ. η πρώτη πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου του καταλόγιζε ζημία άνω του 1 εκατ. ευρώ) και ο έφορος ως όφειλε έκανε μήνυση» είπε για την υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του, προσθέτοντας ότι «το Σεπτέμβρη θα προσκομίσω την απόφαση του Εφετείου που αθωώθηκα και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δέχτηκε την άρση του καταλογισμού. Δεν υπήρχε ούτε ένα εικονικό τιμολόγιο. Η απόφαση του Εφετείου που αθωώθηκα αφορά την ίδια υπόθεση. Τότε, οι εργαζόμενοι ήρθαν και κατέθεσαν ενόρκως ότι πήραν τους μισθούς τους, ότι πληρώθηκαν τα ένσημα, ενώ αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε τίποτα παράτυπο και καμία εικονικότητα και ζημία του Δημοσίου. Γι’ αυτό και τυπικά θα δικαστώ το Σεπτέμβριο, θα παρουσιάσω τα στοιχεία και θα αθωωθώ. Δεν υπάρχει ένα ευρώ βλάβη στο ελληνικό δημόσιο από τη θητεία μου. Μετά από σκευωρία, λασπολογία και συκοφαντία εγώ δικαιώθηκα και είχαν μεσολαβήσει τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις και τέσσερις διαφορετικές επιτροπές από το ΣΔΟΕ. Είμαι πεντακάθαρος και αυτό αποδείχτηκε από τα Ανώτατα Δικαστήρια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να τεθεί σε αργία σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του, απάντησε: «Δεν έχω στερηθεί τα πολιτικά μου δικαιώματα και έχω δικαίωμα να κατέβω ως υποψήφιος. Θα ήθελα οι δίκες να έχουν γίνει πιο νωρίς. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Θα κερδίσω τις εκλογές και θα προσπαθήσω να γίνει το δικαστήριο πιο γρήγορα. Η θητεία ξεκινά 1η Σεπτεμβρίου και θα ζητήσω από τον εισαγγελέα και τον Άρειο Πάγο να δικαστώ κατά προτεραιότητα και πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου».

Ως προς το γιατί τον αποκαλούν στην Κέρκυρα αλλά και σε δημοσιεύματα «Σαντάμ», σημείωσε ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. «Ήθελαν να χτυπήσουν την κα Γκερέκου και εμένα» είπε, συμπληρώνοντας πως κάποιοι ήθελαν να αποτρέψουν στο παρελθόν την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter